Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel19. november 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Effektiv rekruttering via Eures under pandemien

Covid-19-pandemien har påvirket arbejdsmiljøet rundt om i verden og har dermed ændret den måde, virksomhederne rekrutterer på. Læs vores fem bedste tips til, hvordan du fortsat kan rekruttere medarbejdere under disse udfordrende forhold.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Overvej, hvilke færdigheder din virksomhed har brug for

For at kunne rekruttere effektivt og tiltrække de rette ansøgere skal du kunne beskrive, hvad du præcist leder efter. Covid-19-æraen kan have påvirket de traditionelle jobroller og åbnet op for nye muligheder i din virksomhed, så det er værd at genoverveje, hvilke færdigheder der er brug for. Du er nødt til at identificere potentielle nye jobroller og overveje, hvilke færdigheder og ansvar, de kræver, for at finde den rette person til jobbet.

Brug den omfattende Euresdatabase

Eures er bygget op omkring jobmobilitet og har erfaring med at matche arbejdsgivere og arbejdstagere. Med over 600 000 tilgængelige cv'er og en brugervenlig søgeproces kan databasen let bidrage til at finde din næste medarbejder på en mere effektiv måde. Ved hjælp af søgefunktionen "Find kandidater" kan du målrette søgningen efter specifikke kandidater ud fra kriterier som bl.a. færdigheder, sprog, erfaring og uddannelse.

Udvid din søgning

Covid-19-æraen har ført til flere og mere fleksible arbejdspolitikker. Hvis din virksomhed har ændret sit syn på fleksibelt arbejde, kan du måske se længere væk end tidligere for at finde det perfekte match. Overvej — i stedet for at begrænse din søgning til dit lokalområde — at bruge Eures til at hjælpe dig med at overvinde geografiske hindringer og prioritere færdigheder fremfor kort afstand. Euresvejlederne kan give dig relevante oplysninger og råd om, hvordan du rekrutterer nye medarbejdere og matcher dine ledige stillinger med egnede kandidater i hele Europa.

Hav en virtuel rekrutteringsplan

I denne tid med usikkerhed som følge af covid-19 er det vigtigt, at virksomhederne har etableret onlineprocesser til fortsat at kunne rekruttere. Potentielle kandidater kan måske ikke komme rejsende til en samtale og kan være nødt til at overholde social distancering på grund af lokale restriktioner. Ved at flytte dine rekrutteringsprocesser online og interviewe kandidater via platforme som f.eks. Zoom, Skype og Microsoft Teams, overvinder du ikke blot nogle af udfordringerne i covid-19-tiden, men sparer også tid og penge for alle de berørte.

Deltag i Eures' virtuelle arrangementer

Eures afholder en række virtuelle arrangementer, der bringer arbejdsgivere sammen med jobsøgende fra hele verden. Virtuelle jobmesser er den perfekte mulighed for at skabe opmærksomhed om din ledige stilling og sikre, at den når ud til et publikum med relevante jobsøgende. Arrangementerne afholdes på et fast tidspunkt, så deltagerne kan tale med arbejdsgiverne i realtid og få besvaret deres spørgsmål. Som arbejdsgiver kan du også fortælle deltagerne om din virksomhed, arbejdsmiljøet og de ledige stillinger. Onlinearrangementer kan hurtigt udmønte sig i jobansøgninger, da deltagerne har mulighed for at uploade deres cv og søge et job under arrangementet.

Læs mere om rekruttering med Eures i vores artikel How EURES can help you recruit new hires in Europe.

 

Relevante links:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Find kandidater

Euresarrangementer

How EURES can help you recruit new hires in Europe

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsRekrutteringstendenser
Relaterede sektion(er)
Hjælp og supportLeve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.