Skip to main content
EURES
Novice21. avgust 2020Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Kako oblikovati svoj življenjepis pred iskanjem nove zaposlitve po pandemiji covida-19

Zdaj, ko se svet po pandemiji covida-19 počasi vrača na stare tirnice, bodo delodajalci pri zaposlovanju novih kandidatov iskali določena znanja in spretnosti. Preden začnete iskati novo službo, si za pripravo svojega življenjepisa preberite pet naših najboljših nasvetov, s katerimi boste lažje izstopali iz množice.

How to prepare your CV for a job search after COVID-19
EURES

Omenite čim več svojih digitalnih spretnosti in znanj

Več ko imate digitalnih spretnosti in znanj, boljše možnosti imate! Podjetja po vsem svetu so skorajda čez noč prešla na delo od doma, da bi zaščitila svoje zaposlene pred covidom-19. Bolj kot kadar koli prej so se morala zanašati na tehnologijo in ne pričakuje se, da bi se to po koncu pandemije spremenilo. Več digitalnih spretnosti in znanj posedujete, verjetneje je, da boste hitro našli novo službo. Delodajalci bodo cenili izkušnje z novimi spletnimi orodji in tudi tradicionalnimi, kot je Microsoft 365. Poskrbite za to, da boste znali deliti svoj zaslon, in se seznanite s priljubljenimi orodji za sodelovanje prek spleta, kot sta Microsoft Teams in Zoom.

Poudarite svojo sposobnost prilagajanja

Da bi podjetja preživela pandemijo, so morala biti prilagodljiva. V zelo kratkem času so začela delati drugače. Nekatera so prenehala proizvajati svoje običajne izdelke in začela proizvajati druge, da bi zadovoljila novim potrebam, kot so maske za obraz in razkužila za roke. Zaradi svoje prilagodljivosti so lahko še naprej plačevala svoje račune. Ker so se številna podjetja morala spremeniti, bodo sedaj iskala ljudi, ki so sposobni prilagoditi se skupaj z njimi, če okoliščine tako zahtevajo. Potrebovala bodo ljudi, ki so sposobni usvojiti nove spretnosti in znanja, premagovati izzive in se znajti v drugačnih delovnih okoljih.

Pokažite, da znate dobro komunicirati

Komunikacija v živo postaja čedalje redkejša, saj je delo na daljavo vse bolj priljubljeno. Z naraščanjem priložnosti za prilagodljivo delo so dobre komunikacijske veščine ključnega pomena. Pomembno je, da svoje komunikacijske veščine pokažete v vsaki fazi postopka prijave, začenši s svojim življenjepisom. Svoja znanja in spretnosti ter osebnostne lastnosti predstavite na jasen in formalen način. Vaš življenjepis je kot nalašč za predstavitev vaših metod komuniciranja, vključno s spletnimi orodji. Če imate kakršne koli izkušnje z uporabo spletnih komunikacijskih orodij, jih ne pozabite omeniti.

Pokažite, da ste čustveno inteligentni

Z razmahom dela na daljavo postaja čustvena inteligenca vse pomembnejša. Kadar ne delate v pisarni in v družbi svojih sodelavcev, morate biti sposobni obvladovanja svojih čustev in samomotivacije (včasih tudi motiviranja drugih). Če boste pokazali, da znate med delom na daljavo graditi odnose in podpirati svojo ekipo, bo to velika prednost.

Dokažite, da znate razmišljati kritično

Pandemija covida-19 nas je naučila, da je sposobnost kritičnega mišljenja ključnega pomena. V negotovih časih so se tisti, ki so znali kritično razmišljati, izkazali kot dragoceni delavci, saj so odkrili rešitve za nepričakovane izzive. Tudi v nepredvidljivih situacijah je pomembno, da ne zganjate panike in sprejemate racionalne odločitve.

To je bilo torej naših pet najboljših nasvetov za oblikovanje življenjepisa po pandemiji covida-19. Več uporabnih nasvetov o delu na daljavo boste našli v našem člankuKako biti produktiven, če delate od doma.

V partnerstvu z evropskim portalom za zaposlitveno mobilnost EURES.

 

Sorodne povezave:

Microsoft 365

Microsoft Teams

Zoom

Kako biti produktiven, če delate od doma

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

 

Teme
Namigi in nasvetiZaposlitveni dnevi/dogodkiMladina
Povezani razdelki
Pomoč in podpora
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.