Skip to main content
Logotip Europske komisije
EURES
Novinski članak18 siječanj 2018Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Kako najbolje iskoristiti pogodnosti projekta Drop’pin@EURES: mlade osobe

Otkrili ste Drop’pin@EURES i sve izvrsne pogodnosti koje nudi. No kako ih najbolje možete iskoristiti? Prepustite to nama!

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Kreirajte račun

Ako još nemate račun na portalu EURES, ovo je logičan prvi korak. Izdvojite nekoliko minuta kako biste ispunili jednostavan internetski obrazac i zauzvrat ćete dobiti pristup svim pogodnostima projekta Drop’pin@EURES.

Učitajte ili kreirajte životopis na internetu

Na raspolaganju su vam dvije mogućnosti u pogledu vašeg životopisa: učitavanje postojećeg životopisa u formatu Europass ili kreiranje novog životopisa u okviru sustava EURES. Ako izaberete drugu mogućnost, morat ćete samo odabrati jezik na kojem ćete raditi i proći kroz postupak koji se sastoji od deset koraka. Nakon toga vaš će se životopis dodati u EURES-ovu bazu podataka sa životopisima u kojoj mogući poslodavci mogu pregledavati vaše vještine, iskustvo i talente. Svoj životopis možete izmijeniti u svakom trenutku, čak i nakon što se objavi u bazi, a u postavkama privatnosti možete izabrati one informacije koje želite da ti mogući poslodavci vide.

Odredite kriterije za pretraživanje poslova/mogućnosti

Ova značajka omogućava vam lakše pretraživanje novih mogućnosti. Možete izraditi posebne profile za pretraživanje u kojima možete odrediti kriterije kao što su lokacija, trajanje ugovora i vrsta ugovora. Sačuvajte profil i sljedeći put kad posjetite Drop’pin@EURES možete ponoviti pretragu samo jednim klikom.

Prijavite se na mogućnosti

Nakon što pronađete mogućnost koja vas zanima, vrijeme je da se na nju i prijavite. U odjeljku „Kako se prijaviti” koji se nalazi kraj svake mogućnosti pronaći ćete informacije o tome kako to učiniti, a često ćete biti preusmjereni na internetske stranice poduzeća ili organizacije koja nudi tu mogućnost. Postupci prijave međusobno će se razlikovati, stoga obratite pažnju na uvjete kako biste sami sebi stvorili veće šanse za uspjeh.

Pratite EURES-ov kalendar događaja

U EURES-ovu kalendaru događaja prikazani su događaji koji su na rasporedu u Europi, kao što su sajmovi poslova i Europski dani poslova (na internetu i na fizičkoj lokaciji). Budući da su događaji povezani sa zapošljavanjem odličan način za stvaranje veza, umrežavanje i otkrivanje novih mogućnosti, dobro je redovito provjeravati kalendar kako biste vidjeli koji se događaji odvijaju u vašem području interesa i kako se možete uključiti u njih.

Pretražite novosti iz arhive u kojima ćete pronaći odlične savjete

Odjeljak s novostima portala Drop’pin@EURES obiluje člancima u kojima se nude savjeti, smjernice i daje uvid u ključne teme u području ljudskih potencijala i upravljanja. Ondje ćete pronaći sve, od savjeta o tome kako prilagoditi svoj životopis do popisa aplikacija s pomoću kojih se može povećati radna učinkovitost, zbog čega je ova stranica koristan izvor informacija za aktivne tražitelje posla.

Upoznajte alat Tvoj prvi posao preko EURES-a i inicijativu za pripravništva Digital Opportunity

Drop’pin@EURES ne objavljuje samo svoje mogućnosti, nego podupire inicijative i usluge kao što su Tvoj prvi posao preko EURES-a i pripravništva u okviru inicijative Digital Opportunity. Obje ove usluge omogućuju mladim osobama da prošire skup svojih vještina i steknu dragocjeno radno iskustvo u drugoj zemlji EU-a, pa ih stoga vrijedi pogledati.

Saznajte više

Želite saznati više o projektu Drop’pin@EURES te što može ponuditi? Posjetite internetsku stranicu Drop’pin@EURES ili pogledajte našu najnoviju publikaciju.

 

Korisne poveznice:

Internetski obrazac

Učitavanje postojećeg životopisa

Izrada posebnih profila za pretraživanje

EURES-ov kalendar događaja

Odjeljak s novostima

Tvoj prvi posao preko EURES-a

Pripravništva u okviru inicijative Digital Opportunity

Najnoviju publikaciju

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnikaEURES-a

Uvjeti života i rada u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Predstojeći događaji na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Mladost
Povezani odjeljak(i)
Pomoć i podrška
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.