Skip to main content
Euroopan komission logo
EURES
Uutisartikkeli18 tammikuu 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Miten saada kaikki irti Drop’pin@EURES-verkkofoorumista: nuoret

Löysit siis Drop’pin@EURES-verkkofoorumin ja kaikki sen tarjoamat hienot ominaisuudet. Mutta miten saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn? Meiltä saat apua!

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Luo tili

Jos sinulla ei vielä ole EURES-tiliä, tämä on ensimmäinen askel. Käytä muutama minuutti yksinkertaisen verkkolomakkeen täyttämiseen, ja saat käyttöösi kaikki Drop’pin@EURES-verkkofoorumin mahdollisuudet.

Tuo tai luo ansioluettelosi verkossa

Voit tehdä ansioluettelosi kahdella eri tavalla: tuo valmis Europass-ansioluettelo tai luo täysin uusi ansioluettelo EURES-järjestelmässä. Jos päätät luoda ansioluettelon, sinun on vain valittava haluamasi kieli ja käytävä läpi kymmenvaiheinen menettely. Ansioluettelosi lisätään EURESin ansioluettelotietokantaan, josta mahdolliset työnantajat voivat tarkastella taitojasi, kokemustasi ja osaamistasi. Voit muokata ansioluetteloasi milloin tahansa myös silloin, kun se on jo julkaistu tietokannassa. Yksityisyysasetuksista voit myös valita, mitä tietoja haluat mahdollisten työnantajien näkevän.

Määritä työpaikan/työmahdollisuuden hakukriteerit

Tämä ominaisuus tekee uusien työmahdollisuuksien etsimisestä todella helppoa. Voit luoda erityisiä hakuprofiileja, joissa voit määrittää erilaisia kriteerejä, kuten sijainnin, sopimuksen keston ja tyypin. Tallenna profiili. Kun käyt seuraavan kerran Drop’pin@EURES-verkkofoorumilla, voit tehdä haun uudelleen yhdellä napautuksella.

Tee hakemus

Kun olet löytänyt kiinnostavan kohteen, on aika hakea. Apua saat kunkin työmahdollisuuden osiossa kohdasta ”Kuinka hakea”. Siitä pääsee usein yrityksen tai organisaation verkkosivustolle. Kukin hakuprosessi on erilainen, joten huolehdi siitä, että tutustut vaatimuksiin huolellisesti. Näin voit menestyä haussa parhaalla mahdollisella tavalla.

Pidä silmällä EURESin tapahtumakalenteria

EURESin tapahtumakalenterista saat tietoa Euroopassa järjestettävistä tulevista tapahtumista, kuten työpaikkamessuista ja Euroopan työpaikkapäivistä (verkkotapahtumat ja paikalla järjestettävät tapahtumat). Työhön liittyvät tapahtumat ovat hieno tapa tutustua ihmisiin, verkostoitua ja löytää uusia mahdollisuuksia. Tämän vuoksi kalenteri kannattaa tarkistaa säännöllisesti, jotta voit nähdä, mitä tapahtumia omalla alallasi järjestetään ja miten voit osallistua niihin.

Hae uutisarkistosta hyviä ohjeita

Drop’pin@EURES-foorumin uutisosio on täynnä artikkeleita, jotka sisältävät neuvoja, ohjeita ja tietoa keskeisistä ammatilliseen koulutukseen ja osaamiseen liittyvistä aiheista. Ohjeita on saatavilla kaikista aiheista ansioluettelosi parantelemisesta siihen, mistä sovelluksista voit saada apua työpäivien tehostamiseen. Osio on siis varsinainen kultakaivos työnhakijoille.

Löydä Eka EURES-työpaikkasi ja tutustu Digital Opportunity -harjoitteluja koskevaan aloitteeseen

Oman toimintansa lisäksi Drop’pin@EURES-foorumi tukee myös muita aloitteita ja palveluita, joita ovat esimerkiksi Eka EURES-työpaikka ja Digital Opportunity -harjoittelut. Molemmissa ohjelmissa tarjotaan nuorille mahdollisuus laajentaa osaamistaan ja saada arvokasta työkokemusta toisesta EU:n jäsenvaltiosta. Niihin kannattaa siis tutustua.

Lisätietoa:

Haluatko tietää enemmän Drop’pin@EURES-verkkofoorumista ja palveluista? Käy Drop’pin@EURES-verkkosivustolla tai tutustu uusimpaan julkaisuumme.

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Verkkolomake

Valmiin ansioluettelon tuonti

Luo tiettyjä hakuprofiileja

EURESin tapahtumakalenteri

Uutisosio

Eka EURES-työpaikka

Digital Opportunity -harjoittelut

Uusimpaan julkaisuumme

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Nuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Apu ja tuki
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.