Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre22 decembrie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune4 min de lectură

Cum se poate promova bunăstarea angajaților după COVID-19

Bunăstarea a devenit un subiect din ce în ce mai popular pe parcursul pandemiei, deoarece angajații din întreaga lume au explorat un nou echilibru între viața profesională și cea privată în contextul muncii la domiciliu. Citiți primele cinci sfaturi ale noastre pentru a vă asigura că personalul este în siguranță și sănătos după criză.

How to foster wellbeing among employees post COVID-19
How to foster wellbeing among employees post COVID-19
EURES
  1. Asigurați-vă că angajații dumneavoastră se simt în siguranță

Mulți oameni sunt îngrijorați de riscurile pe care le implică plecarea de acasă și faptul de a fi în preajma unor grupuri mari de oameni în urma pandemiei. Este important nu numai să vă liniștiți angajații, ci să vă asigurați că există protocoale adecvate, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță atunci când lucrează la locul de muncă sau îl vizitează. Aceasta ar putea include un sistem de rezervare a biroului, limitarea numărului de persoane prezente la locul de muncă, furnizarea de dezinfectant și măști, curățarea temeinică a locului de muncă în fiecare zi, permițându-le angajaților să lucreze de unde se simt în largul lor și întrebându-i ce alternativă ar fi mai confortabilă pentru ei în continuare.

  1. Ascultați ce au de spus angajații dumneavoastră

Cel mai simplu mod de a afla cum se simte o persoană este de a vorbi direct cu aceasta. Organizarea unor întâlniri periodice de recuperare, virtuale sau în persoană, ar putea avea un impact pozitiv enorm asupra zilei unei persoane. Conversațiile prietenoase le vor oferi angajaților posibilitatea de a vă spune dacă se confruntă cu probleme, permițându-vă să-i ajutați să găsească o soluție înainte ca problema să se agraveze. Asigurarea faptului că preocupările angajaților sunt auzite va îmbunătăți bunăstarea generală a personalului și moralul la locul de muncă. Alte modalități de a afla cum se simt oamenii includ sondaje anonime, discuții de grup și formulare de feedback.

  1. Creați și promovați modalități prin care oamenii să ceară sfaturi

Indiferent dacă o persoană se confruntă cu o problemă la serviciu sau acasă, ar putea beneficia de faptul că are pe cineva cu care să vorbească. Puteți strânge o echipă de voluntari responsabilă cu tema bunăstării, la care angajații să poată apela pentru conversații confidențiale și îndrumare. Este posibil să aceștia să nu se simtă confortabil să vorbească cu cineva din propria echipă, așadar asigurați-vă că sunt implicate persoane din diferite departamente. Oferirea unui curs de formare privind bunăstarea va motiva, de asemenea, mai bine personalul să-i sprijine pe ceilalți și va îmbunătăți calitatea sfaturilor lor.

  1. Faceți din sănătatea psihică o prioritate

În prezent, la locul de muncă se vorbește mai deschis despre sănătatea psihică și bunăstare decât în trecut. Mulți angajatori au luat măsuri pentru ca acest subiect să devină o prioritate și să fie integrat în politicile lor de muncă, de exemplu incluzându-l printre motivele justificate pentru a lua o zi liberă și introducând măsuri pentru menținerea bunăstării. Acest lucru a implicat oferirea de sprijin, cum ar fi consilierea pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme. Promovarea bunăstării și creșterea gradului de sensibilizare cu privire la aceasta la locul de muncă poate ajuta la prevenirea bolilor mintale, ajutând angajații să se simtă mai fericiți și mai în siguranță.

  1. Acceptați schimbările cauzate de pandemie

Pandemia a provocat multe schimbări, mai ales în ceea ce privește munca. Acest lucru a condus la multă incertitudine în rândul angajaților, dar constituie, de asemenea, o oportunitate pentru afaceri de a se dezvolta. Restructurarea, reorientarea și reconstrucția pot fi captivante și pot conduce la mai multe oportunități pentru personal. Dacă acceptă aceste schimbări și se adaptează la ele, echipa dumneavoastră se poate simți motivată și poate aștepta cu nerăbdare viitorul în loc să fie îngrijorată. Dacă reușiți să profitați la maximum de noile schimbări, veți putea, de asemenea, să asigurați viitorul organizației dumneavoastră, de exemplu continuând să utilizați în mod eficient platformele online și instituind politici de lucru flexibile sau hibride.

Pentru mai multe informații cu privire la gestionarea angajaților după COVID-19, consultați documentul Cum să îi motivăm pe angajați să revină la lucru după COVID-19.

 

Linkuri conexe:

Cum să îi motivăm pe angajați să revină la lucru după COVID-19

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

    Teme
    • Sugestii și sfaturi
    Sectorul
    • Accomodation and food service activities
    • Activities of extraterritorial organisations and bodies
    • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
    • Administrative and support service activities
    • Agriculture, forestry and fishing
    • Arts, entertainment and recreation
    • Construction
    • Education
    • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
    • Financial and insurance activities
    • Human health and social work activities
    • Information and communication
    • Manufacturing
    • Mining and quarrying
    • Other service activities
    • Professional, scientific and technical activities
    • Public administration and defence; compulsory social security
    • Real estate activities
    • Transportation and storage
    • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
    • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

    Disclaimer

    Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.