Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli11. syyskuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosastoArvioitu lukuaika: 3 min

Näin luot itsellesi LinkedIn-profiilin

Yli 90 prosenttia rekrytoijista käyttää säännöllisesti LinkedIn-palvelua. Siihen on rekisteröitynyt yli 610 miljoonaa käyttäjää, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti työnhakuun ja verkostoitumiseen. Tässä artikkelissa on vinkkejä viimeistellyn LinkedIn-profiilin luomiseen.

How to create the perfect LinkedIn profile
EURES

Lataa profiilikuva

LinkedInin mukaan kuvallinen profiili saa 21 kertaa enemmän katselukertoja ja yhdeksän kertaa enemmän kontaktipyyntöjä kuin kuvaton profiili. Varmista, että kuvasi on ammatillisessa mielessä edustava ja ajantasainen ja että pukeutumisesi on siistiä. Vältä levottomia taustoja ja leikeltyjä ryhmäkuvia ja varmista, että kasvosi saavat päähuomion. Älä käytä selfietä profiilikuvana. Ja lopuksi – muista hymyillä. Tarkoituksena on vaikuttaa ammattimaiselta mutta helposti lähestyttävältä.

Täytä profiilisi

Täytä profiilistasi mahdollisimman monta osiota. Mitä enemmän keskeisiä tietoja annat, sitä helpommin rekrytoijat löytävät sinut. LinkedIn on luonut täyttämistä helpottamaan ominaisuuden, joka mittaa profiilisi tietojen kattavuutta ja ehdottaa, mitä osioita olisi syytä laajentaa tai parannella.

Pidä profiilisi ajan tasalla

Käyttämättömästä ja vanhentuneesta LinkedIn-profiilista saattaa olla jopa haittaa. Pidä profiilisi ajan tasalla päivittämällä asiaankuuluva työkokemuksesi, työtehtäväsi, koulutuksesi ja valokuvasi sekä kertomalla, minkälaista työtä etsit. Et markkinoi pelkästään taitojasi vaan itseäsi henkilönä. Ajattele keskustelevasi jonkun kanssa ja kirjoita teksti minämuodossa. Näin pehmeät taitosi pääsevät paremmin esiin.

Liity ryhmiin

Yksittäisten ihmisten kanssa verkostoitumisen lisäksi LinkedIn-palvelussa voi myös etsiä ryhmiä ja liittyä niihin. Niitä voivat olla esimerkiksi koulujen ja yliopistojen alumniryhmät ja tiettyjen alojen tai ammattien edustajien ryhmät. Työtä etsiessäsi kannattaa verkostoitua itseä kiinnostavalla alalla ja erityisesti ottaa yhteyttä alalla tuntemiisi ihmisiin, jotka voisivat suositella sinua. Se kannattaa, sillä työpaikoista noin 70 prosentista ei ilmoiteta missään. Suullisella tiedolla voi olla ratkaiseva merkitys uusista työpaikoista kuulemisen ja niiden saamisen kannalta.

Kerro vain asiaankuuluvasta työkokemuksesta

Jos sinulla on runsaasti työkokemusta, ilmoita vain se, mikä on haluamasi tehtävän kannalta asiaankuuluvaa. Jos sinulla taas ei ole riittävästi kyseisen alan työkokemusta, pyri osoittamaan, millä tavalla muusta kokemuksestasi voisi olla hyötyä uudessa tehtävässä. Mitä uusia taitoja olet hankkinut? Oletko oppinut jossakin tehtävässä erityisen paljon uutta? Ja mikä tärkeintä, miten hyödyntäisit kokemustasi ja oppimiasi taitoja haluamassasi tehtävässä?

Lisää taitoja koskevaan osioon avainsanoja ja hakutermejä

Taitoja koskevaan osioon sisällyttämäsi sanat toimivat avainsanoina. Kun rekrytoija hakee näitä sanoja LinkedIn-palvelusta, hakutuloksissa on mukana sinun profiilisi. Profiiliin voi sisällyttää 50 taitoa. Näin voit maksimoida todennäköisyyden, jolla profiilisi näkyy hakutuloksissa. Voit hyödyntää tätä ominaisuutta vieläkin paremmin, jos pyydät kontaktejasi suosittelemaan osaamistasi tilapäivityksellä. Samalla voit tarjoutua suosittelemaan heidän osaamistaan. Tämä lisää profiilisi vakuuttavuutta.

Valikoi kontaktisi tarkasti

Toisin kuin monet luulevat, tuhansien kontaktien kerääminen ei tee profiilista vakuuttavampaa. Liian suuri määrä kontakteja heikentää profiilin vakuuttavuutta ja vaikeuttaa olennaisten ja epäolennaisten julkaisujen ja mahdollisuuksien erottamista toisistaan. Aloita verkostoituminen niistä ihmisistä, joiden kanssa työskentelet tai olet työskennellyt. Jatka sitten ystäviin ja perheenjäseniin, jotka työskentelevät valitsemasi urapolun kannalta keskeisillä aloilla. Etsi lopuksi ihmisiä, jotka ovat sellaisissa tehtävissä, joihin olet vastaisuudessa aikeissa hakeutua, ja lähetä heille henkilökohtainen kontaktipyyntö, jossa selität, miksi otat yhteyttä juuri heihin.

Toivomme, että nämä vinkit auttavat sinua laatimaan LinkedIn-profiilin, jonka avulla pääset unelmiesi työhön.

Yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

LinkedIn

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURESin työntekijöitä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
  • Liiketoiminta / Yrittäjyys
  • Vinkkejä
  • Nuoriso
Sektori
  • Accomodation and food service activities
  • Activities of extraterritorial organisations and bodies
  • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
  • Administrative and support service activities
  • Agriculture, forestry and fishing
  • Arts, entertainment and recreation
  • Construction
  • Education
  • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
  • Financial and insurance activities
  • Human health and social work activities
  • Information and communication
  • Manufacturing
  • Mining and quarrying
  • Other service activities
  • Professional, scientific and technical activities
  • Public administration and defence; compulsory social security
  • Real estate activities
  • Transportation and storage
  • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
  • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.