Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli15. heinäkuuta 2022Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Vinkkejä tehokkaampaan työpäivään

Nykyajan työelämässä on pärjättävä monenlaisten häiriötekijöiden kanssa. Joskus voi tuntua mahdottomalta saada mitään aikaiseksi. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä, jotka auttavat keskittymään ja olemaan tuottavampi työssä.

How to boost your productivity at work

Työtilan organisointi ja siistiminen

Työtilan organisointiin ja siistimiseen kannattaa käyttää muutama minuutti päivässä. Siisti tila, jossa ei ole turhaa tavaraa ja kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla, vähentää stressiä ja auttaa saavuttamaan parempia tuloksia.

Suunnittelu

Käytä kalenteria (paperista tai digitaalista) tehtävien etukäteissuunnitteluun. Kalenteri auttaa varmistamaan, että et sitoudu tekemään työtä, johon sinulla ei ole aikaa, ja se toimii myös helppona muistutteena päivittäisistä tehtävistä. Jotkut kirjoittavat mieluiten käsin paperikalenteriin, mutta digitaalinen suunnittelusovellus, kuten ResourceGuru tai Float, tekee kalenterin käytöstä helppoa. Se myös kulkee helposti mukana (eikä kalenterin unohtuminen pöytälaatikkoon hidasta menoa).

Aseta pieniä konkreettisia tavoitteita

Pitkän aikavälin kokonaistavoitteiden muuttaminen pieniksi konkreettisiksi tehtäviksi voi saada työmäärän tuntumaan helpommin lähestyttävältä ja tehtävissä olevalta. Näin vähennät viivyttelyä ja tehtävien lykkäämistä, joka johtuu aloittamisen vaikeudesta.

Pidä säännöllisiä taukoja

Vaikka saattaakin tuntua siltä, että pidempinä työpäivinä saat enemmän tehtyä, työn laatu heikkenee ilman säännöllisiä taukoja. Tutkimukset osoittavat, että säännölliset tauot lisäävät keskittymistä ja parantavat mielialaa. Verryttele tehtävien välillä jaloittelemalla hetki toimistossa tai käytä vartti kahvitaukoon. Sen jälkeen työ sujuu taas sutjakammin.

Tunnista tuottavimmat hetket

Eri ihmiset ovat tuottavimmillaan eri aikoina. Jotkut ovat motivoituneimpia aamulla, toiset taas iltapäivällä tai illalla. Mieti, mihin aikaan päivästä olet yleensä pirteimmilläsi ja keskitä tärkeimmät ja monimutkaisimmat työt siihen.

Ota tarpeettomat ilmoitukset pois käytöstä

Sen sijaan että lukisit jokaisen vastaanotetun viestin ja sähköpostin välittömästi, hiljennä ilmoitukset, kun keskityt tiettyyn tehtävään. Puhelimen tai tietokoneen jatkuvat ilmoitukset voivat häiritä keskittymistä, vaikka ne eivät olisikaan kiireellisiä. Jos pelkäät tärkeän viestin tai puhelun jäävän huomaamatta, monet alustat (kuten Teams ja Slack) tarjoavat mahdollisuuden hiljentää tai laittaa päälle tietyn kanavan, tiimin tai henkilön ilmoitukset erikseen.

Lue lisää vinkkejä, jotka auttavat menestymään nykypäivän työelämässä, ja tutustu artikkeliin Kuusi pehmeää taitoa, joita työpaikat tarvitsevat pandemian jälkeen.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Kuusi pehmeää taitoa, joita työpaikat tarvitsevat pandemian jälkeen

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Tiedot

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysVinkkejä
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Vinkkejä
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.