Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel27 Marts 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Sådan gør du for at være produktiv, når du arbejder hjemmefra

Det kan være svært at være produktiv, når du arbejder et andet sted fra, men her er fire tips, der kan hjælpe dig med at bevare koncentrationen.

How to be productive when you’re working from home
Shutterstock

Hold dig til en rutine

Det er vigtigt, at du sætter vækkeuret, klæder dig på og følger en normal rutine, når du arbejder et andet sted end på kontoret. Se ud, som om du skal på kontoret. Det vil hjælpe dig med at føle dig professionel og energisk. Selvom du ikke skal pendle til arbejde, kan du godt bestemme et tidspunkt, hvor du begynder at arbejde. At skabe struktur i hverdagen og holde sig til den kan gøre hele forskellen mellem en produktiv og uproduktiv dag.

Indret et sted, hvor du kan arbejde

For at holde motivationen oppe gennem hele arbejdsdagen, kan du være nødt til at ordne og indrette et sted i huset, hvor du kan arbejde. Det kan være et rum med et skrivebord eller en mere alternativ indretningsløsning i spisestuen. Vælg det rum, hvor der er mindst støj eller udsigt til haven snarere end sofaen foran fjernsynet, så kan du nemmere koncentrere dig. Det handler om at undgå og mindske ting, der distraherer, så du kan fokusere på dine opgaver.

Når du går ind i dit arbejdsområde, så se det som et kontor og en arbejdsplads og ikke som et hvilested. Gå ud af arbejdsområdet, når du holder pause, så du holder arbejde og afslapning adskilt.

Hold planlagte pauser

Hold den samme frokostpause, som du normalt ville gøre, og planlæg regelmæssige pauser (måske en 10 minutters pause hver anden arbejdstime) i løbet af dagen. Når du skaber klare grænser mellem arbejde og pauser, kan du bedre bevare koncentrationen, mens du arbejder. Tidsplaner hjælper os med at vide, hvornår vi skal koncentrere os, og hvornår vi skal slappe af, hvilket bidrager til øget produktivitet i de perioder om dagen, hvor vi skal koncentrere os.

Bevar kontakten til dine kolleger

Det føles måske ikke som at arbejde, når du ikke sidder ved siden af dine kollegaer, men du kan stadig interagere med dem på afstand. Inviter dem til et møde eller en konferencesamtale via Skype og snak med dem om, hvad I arbejder med. Det vil give motivation til at øge din produktivitet. At se deres ansigter vil også hjælpe dig med at huske, at du er på arbejde, selvom du ikke er på kontoret.

At forblive positiv, når du arbejder hjemme eller fra distancen er ikke altid let, men hvis du følger disse fire trin og får struktur på din arbejdsdag, kan du være sikker på at nå dine mål.

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisRåd og tipsUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.