Skip to main content
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Ιούλιος 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Η διαδικασία προσλήψεων των ΜΚΟ: πώς να εντοπίσετε το κατάλληλο ταλέντο για την οργάνωσή σας!

Πολλοί άνθρωποι γοητεύονται από την ιδέα να εργαστούν σε μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), με αποτέλεσμα κάθε διαθέσιμη θέση εργασίας να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Με τόσους πολλούς υποψήφιους εργαζόμενους, πώς μπορεί η δική σας ΜΚΟ να ανακαλύψει το κατάλληλο ταλέντο που θα δώσει ώθηση στην οργάνωσή σας;

The hiring process of NGOs: how to recognise the right talent for you!

Ανοίξτε τις πόρτες σας σε ανθρώπους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις

Η συνήθης αντίληψη για τον ιδανικό μελλοντικό υπάλληλο είναι ότι κάποιος πρέπει να έχει ήδη εργαστεί στον τομέα των ΜΚΟ. Αυτό μπορεί πιθανώς να είναι αλήθεια, ωστόσο περιορίζει σημαντικά όχι μόνο τον συνολικό αριθμό των πιθανών υποψηφίων αλλά και τις πιθανότητες πρόσληψης του καταλληλότερου ατόμου για τη θέση εργασίας. Οι δεξιότητες και η εμπειρία που αποκτώνται στον τομέα των επιχειρήσεων μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμη για την οργάνωσή σας.

Αξιοποιήστε την ύπαρξη συναφούς εμπειρίας

Είναι επίσης σημαντικό να μην παραβλέπετε την ύπαρξη συναφούς εμπειρίας που μπορεί να έχει αποκτήσει ένας εργαζόμενος πέραν της εργασίας του, ιδίως εάν η εργασιακή του πείρα είναι περιορισμένη. Η εθελοντική ή η κοινωνική εργασία δείχνει ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και μπορεί πραγματικά να αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα στις βασικές εργασιακές δεξιότητές του –ιδίως εάν η εν λόγω εμπειρία έχει αποκτηθεί σε τομέα συναφή με τον δικό σας ή σε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η δική σας ΜΚΟ– καθιστώντας τον υποψήφιο ιδανικό για τη διαθέσιμη θέση εργασίας.

Μην θέτετε σε πρώτη προτεραιότητα το «πάθος» για τον σκοπό

Αναμφίβολα η μη κυβερνητική σας οργάνωση κάνει σπουδαίο έργο και πολλά μέλη του προσωπικού σας εργάζονται με πάθος για να κάνουν τη διαφορά στον τομέα που έχετε επιλέξει. Ωστόσο, εκτός εάν το πάθος αυτό υποστηρίζεται από πάθος –και ταλέντο– για τον καθαυτό ρόλο της θέσης εργασίας, είναι καλύτερο να προσλάβετε κάποιον που δεν ονειρευόταν πάντοτε να σώσει το περιβάλλον, να καταπολεμήσει τη φτώχεια  ή να αλλάξει τον κόσμο. Είναι πολύ πιο εύκολο για ένα νέο εργαζόμενο να αφομοιώσει και να ασπαστεί την αποστολή και τις αξίες της δικής σας ΜΚΟ παρά να μάθει να κάνει καλός στη δουλειά του.

Θέστε τους υποψηφίους αντιμέτωπους με προκλήσεις

Η εργασία σε μια οργάνωση που βασίζεται σε δωρεές περιλαμβάνει τακτικές επαφές με ευάλωτους ανθρώπους ή συνεπάγεται την ανάγκη αντιμετώπισης δυσάρεστων θεμάτων και, συνεπώς, μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να απαιτούνται διάφορες δεξιότητες ώστε ο πιθανός εργαζόμενος να μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στα διάφορα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει σε αυτά τα ιδιαίτερα περιβάλλοντα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η υποβολή ερωτήσεων σχετικά με τις δυσκολότερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο υποψήφιος στο παρελθόν ή σε σχέση με το τι θα έκανε στο πλαίσιο ενός υποθετικού σεναρίου μπορεί να σας βοηθήσει να διαπιστώσετε κατά πόσον το άτομο διαθέτει την ιδιοσυγκρασία να αριστεύσει στη δική σας ΜΚΟ.

Να είστε ειλικρινείς σε ό,τι αφορά τις ικανότητες του υποψηφίου

Οι νέοι εργαζόμενοι έχουν πάντα πολλά να μάθουν και πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία να βελτιώνονται όταν αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους. Εάν όμως αποδειχθεί ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη βελτίωση από την αναμενόμενη, πιθανώς αυτό να σημαίνει ότι υπερεκτιμήσατε τις δυνατότητες του υποψηφίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Το να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις ικανότητες των ανθρώπων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε παγίδες στις οποίες εύκολα μπορεί να πέσει κανείς και να περιορίσετε την ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας πρόσληψης σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο επιλεχθείς υποψήφιος δεν ήταν ο κατάλληλος για τη θέση.

Παροχή ελκυστικού πακέτου απασχόλησης

Η απασχόληση έχει δύο όψεις –μπορεί να πιστεύετε ότι έχετε βρει τον ιδανικό υποψήφιο, αλλά πιθανώς να διαπιστώσετε ότι είστε άτυχος, εκτός από την περίπτωση όπου οι υποψήφιοι θέλουν πραγματικά να εργαστούν για την οργάνωσή σας. Η προσφορά ενός ελκυστικού πακέτου απασχόλησης, στο οποίο θα καθορίζετε τι μπορούν να περιμένουν οι υποψήφιοι από τη θέση εργασίας τους, τα επιδόματα που θα τους προσφέρετε και η υποστήριξη που θα τους παρέχετε για την εξέλιξή τους, θα διασφαλίσει τη διαφάνεια και θα τους ενθαρρύνει να αποδεχτούν την προσφορά σας.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τις ΜΚΟ –εάν ενδιαφέρεστε για τις ΜΚΟ στην Ευρώπη καθώς και για τους λόγους για τους οποίους θα επιθυμούσε κάποιος να εργαστεί για την οργάνωσή σας, επισκεφτείτε την ενότητα «ΜΚΟ: τι, γιατί και πώς;».

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες Διαβίωσης και Εργασίας στις χώρες του EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΧρήσιμες συμβουλέςΤάσεις προσλήψεωνΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.