Skip to main content
EURES
News article27 juni 2019European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Tips for å jobbe i Nederland

Enten du er sveiser, revisor, distriktssykepleier eller programmerer, kan det være arbeid for deg i Nederland. Landet har stor etterspørsel i alle disse yrkene, og Eures kan hjelpe deg med å finne den perfekte jobben.

Going Dutch: tips for working in the Netherlands
Shutterstock

En økonomi i bedring fører til at arbeidsledigheten synker i Nederland, og selv om antall stillinger i det offentlige er ventet å synke på grunn av nedskjæringer, øker sysselsettingen i privat sektor.

Siden det er liten etterspørsel etter ufaglært arbeidskraft, men underskudd på middels kvalifisert arbeidskraft, er det gode muligheter til å finne en jobb i flere tekniske yrker. Dette er stillinger som CNC-operatører, sveisespesialister og industrirørleggere, men det er også behov for designingeniører, teknisk kvalifiserte prosjektledere og FoU-spesialister.

Behovet er i tillegg økende for folk som kan kombinere IKT-kunnskap og bedriftsøkonomi, i enkelte omsorgsyrker, finansspesialister og lærere innen matematikk, realfag og språk på alle nivåer i videregående skole.

Den beste sjansen for å finne en jobb i Nederland får du ved å bygge deg opp et faglig nettverk, for mange stillinger besettes gjennom uformelle kanaler. Arbeidslivet i Nederland er i stadig større grad basert på fleksibelt arbeid – en av tre arbeider som kontraktører, sesongarbeidere, frilanser, på nulltimerskontrakter eller gjennom vikarbyråer.

Den offentlige arbeidsformidlingen UWV er medlem av Eures-nettverket og har mye informasjon på engelsk, tysk, fransk, spansk, bulgarsk, polsk og rumensk på sine nettsider på werk.nl. Her finner du alt du trenger å vite om arbeidstillatelse, jobbsøknader og andre formaliteter rundt å bo i Nederland.

Eures og UWV publiserer ledige stillinger på nettsidene sine, og du kan også legge inn CV-en din der hvis du ser etter jobb. Du finner både generelle og mer spesialiserte jobbsider på UWVs nettsted.

I Nederland er det svært vanlig med åpne søknader. Hvis du ser et selskap du kunne tenke deg å jobbe for, kan du sende CV-en din og et motivasjonsbrev uten å vente på en bestemt stillingsutlysning.

De fleste snakker engelsk, men sjansen for å få jobb er større hvis du kan litt nederlandsk. Eures-medarbeidere hos UWV kan hjelpe deg med å finne et kurs.

 

Relevante lenker:

UWV

werk.nl

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn Eures-medarbeidere

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures’ jobbdatabase

Eures’ tjenester for arbeidsgivere

Eures’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Arbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterNyheter/rapporter/statistikkRekrutteringstrenderUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.