Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel27. juni 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Tips til at arbejde i Nederlandene

Hvis du er svejser, revisor, distriktssygeplejerske eller programmør, er der måske arbejde til dig i Nederlandene. Disse erhverv er alle meget efterspurgte i landet, og Eures kan hjælpe dig med at finde den perfekte stilling.

Going Dutch: tips for working in the Netherlands
Shutterstock

Arbejdsløsheden falder i Nederlandene, efterhånden som økonomien forbedres, og selv om antallet af stillinger inden for staten forventes at falde på grund af nedskæringer, stiger beskæftigelsen i den private sektor.

Mens der er en meget lille efterspørgsel efter lavtuddannede, er der mangel på ansøgere til job på mellemniveau, og der er derfor gode chancer for at finde arbejde inden for en række tekniske erhverv. Disse stillinger omfatter CNC-maskinoperatører, specialsvejsere og industrirørsmede, mens der også er efterspørgsel efter designingeniører, teknisk kvalificerede projektledere og F&U-specialister.

Der er også et stigende behov for personer, der kan kombinere IKT-viden med forretningsmæssig viden, samt personer inden for specifikke omsorgserhverv, finanseksperter og lærere inden for matematik, videnskab og sprog på alle niveauer af uddannelse på sekundærtrinnet.

Du kan øge dine chancer for at finde arbejde i Nederlandene ved at skabe et bredt fagligt netværk, da mange ledige stillinger besættes uformelt. De nederlandske arbejdspladser benytter i stigende omfang fleksibelt arbejde, og én ud af tre personer arbejder således som kontrahenter, sæsonmedarbejdere, freelancere, på kontrakter uden fast timetal eller via vikarbureauer.

UWV, den offentlige arbejdsformidling, er medlem af Euresnettet og har lagt en masse information på engelsk, tysk, fransk, spansk, bulgarsk, polsk og rumænsk på sit websted, werk.nl. Her kan du finde alt, hvad du behøver at vide om arbejdstilladelser, jobansøgninger og andre formaliteter, som kræves for at bo i Nederlandene.

Eures og UWV offentliggør ledige stillinger på deres websteder, og du kan også opslå dit CV her, hvis du søger arbejde. Der er generelle og specialiserede jobsider på UWV’s websted.

I Nederlandene er uopfordrede ansøgninger til virksomheder meget almindelige. Hvis du ser en virksomhed, som du vil være interesseret i at arbejde for, kan du sende dit CV og en ansøgning uden at vente på, at en bestemt ledig stilling opslås.

Selv om engelsk er meget udbredt, vil du skulle tale lidt nederlandsk for at øge dine chancer for at finde arbejde. Euresmedarbejdere hos UWV kan hjælpe dig med at finde et studiested.

 

Relevante links:

UWV

werk.nl

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Arbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederNyheder/rapporter/statistikRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.