Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel18 Maj 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Få nye færdigheder hjemmefra med gratis værktøjer til sprogindlæring

At kunne tale et fremmedsprog er en uvurderlig færdighed. Det gør dig mere konkurrencedygtig på jobmarkedet og er et nyttigt og ofte uundværligt redskab, når man lever og arbejder i udlandet. Mange forskere mener også, at det er godt for hjernen at lære et nyt sprog.

Free language learning tools to help you upskill from home
Shutterstock

Hvis du tilbringer mere tid hjemme som følge af den aktuelle situation med covid-19, leder du måske efter meningsfyldte hobbyer og muligheder for at få nye færdigheder. Hvis det er tilfældet, har du måske lyst til at lære et nyt sprog eller genopfriske de færdigheder, du allerede har.

Det er ganske vist ikke det bedste tidspunkt at tilmelde sig et sprogkursus med fysisk tilstedeværelse på, men der findes mange gratis virtuelle indlæringsværktøjer. I denne artikel har vi samlet en liste over nogle af vores favoritter.

Duolingo:

Medmindre du ikke har erfaring med sprogkurser, kender du sikkert Duolingo, som har over 300 mio. registrerede brugere. Kurserne er tilgængelige på 23 sprog og er inddelt efter en bred vifte af emner - fra mad til virksomheder.

Duolingo lægger ikke så meget vægt på grammatik som visse andre værktøjer, men de korte øvelser, som indeholder små tegnefilm og spil med optjening af point, gør, at du hurtigt kan lære nyttige ord og vendinger. Værktøjet følger dine fremskridt ved at beregne din udtryksevne i procent og skræddersyr øvelser til dig. Det bedste ved det hele er, at det er gratis.

Tip: Hvis du kan lide Duolingo, findes der også Mindsnacks, som er endnu mere baseret på spil. Dette værktøj tilbyder en række apps med sjove spil, hvoraf mange er gratis.

Memrise:

Memrise er virkelighedsbaseret sprogindlæring. Kurserne indeholder tusindvis af videoklip med indfødte sprogbrugere, der hjælper brugerne med at forstå autentisk sprog med og uden accent. Målet er at fordybe sig i den lokale kultur og få en følelse af at være omgivet af indfødte sprogbrugere. Memrise tilbyder gratis kurser i en lang række sprog i sin app, men du kan også købe et abonnement og få adgang til yderligere kurser og funktioner.

Busuu:

Busuu tilbyder et udvalg af gratis øvelser og sjove quizzer, men du skal købe et abonnement for at få adgang til en række funktioner, f.eks. virkelige samtaler med indfødte sprogbrugere. Ligesom Duolingo beregner Busuu din udtryksevne i procent ved hjælp af et indbygget system og kan tilbyde dig skræddersyede studieplaner og talegenkendelse, som vil hjælpe dig med at tale sproget og modtage feedback. Hvis du ønsker at lære et ikkeeuropæisk sprog, kan Busuu være noget for dig. Værktøjet tilbyder kun 12 sprog, men omfatter arabisk, kinesisk og japansk.

Drops og Scripts:

Hvis du først og fremmest vil lære nye ord, så prøv Drops. Appen kombinerer billeder og lyd, så du hurtigere kan lære de nye ord. Den gratis version giver kun adgang til 5 minutters læring pr. dag, så du skal finde en anden måde at lære grammatik og strukturer på. De korte øvelser er dog gode, hvis du gerne hurtigt vil udvide dit ordforråd. Scripts er en lignende app, som er baseret på at lære et sprog med et nyt alfabet, f.eks. det kyrilliske.

Tandem:

Hvis du allerede har et vist kendskab til et sprog og gerne vil øve dig i at tale, så er en samtalepartner måske noget for dig? Tandem er verdens største mødested for sprogudveksling og har millioner af medlemmer. Det går ud på, at du skal finde en person med et andet modersmål, så I kan tale sammen og hjælpe hinanden med at lære jeres respektive sprog. Hvis du er parat til at betale en professionel tutor, tilbyder Italki og Verbling virtuelle enetimer, men en Tandem-partner kan gratis give dig al den støtte, du har brug for.

 

Relevante links:

Busuu

Drops

Duolingo

Mindsnacks

Italki

Memrise

Scripts

Tandem

Verbling

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.