Skip to main content
EURES
News article17 januar 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fire grunner til at utenlandsstudier kan fremme karrieren din

Utenlandsstudier er ypperlig for å fordype seg i nye kulturer, lære nye språk og møte nye mennesker. Det er også bra for karrieren – på både kort og lang sikt. Hvordan? Vi har oppsummert noen av hovedpoengene nedenfor.

Four ways studying abroad could enhance your career
Shutterstock

Utenlandsstudier ... viser at du har driv og er ressurssterk

Det kan være vanskelig å slå gjennom i arbeidsmarkedet, så alt som kan hjelpe deg med å skille deg ut fra resten, er en bonus. Utenlandsstudier forteller potensielle arbeidsgivere at du har driv og er ressurssterk nok til å gå utenfor komfortsonen og flytte til et helt nytt land. Det viser at du har kulturell erfaring, er dedikert til karrieren, er tilpasningsdyktig og villig til å dra nytte av mulighetene som blir tilbudt deg.

Utenlandsstudier ... gir deg globale kontakter

Du vil sannsynligvis møte mange studenter fra landet du har valgt å dra til, samt studenter i samme posisjon som deg selv. Dette er en gyllen anledning til å få venner over hele verden – og kontakter som varer gjennom hele livet så vel som karrieren. Kanskje vil du en gang være på jakt etter arbeid i et spesifikt land, og husker navnet til noen fra studiet som bor der og som vil hjelpe deg med glede!

Utenlandsstudier ... fører til mer uavhengighet og mer selvtillit

Helt ærlig – utenlandsstudier kan virke skummelt for selv de mest selvsikre av oss. Det krever mot å dra fra familie, venner og det kjente for en ukjent verden, men det kan også føre til mer uavhengighet, mer selvtillit og mer tro på deg selv. Alt dette er egenskaper som vil hjelpe deg gjennom utenlandsoppholdet, og er – ikke minst – egenskaper som fremtidige arbeidsgivere vil sette pris på.

Utenlandsstudier ... gjør deg mer åpen og tolerant

Mange av oss vokser opp i ganske små miljøer med forhåndsbestemte tro- og verdisyn. Dette betyr at opplevelsene våre og det vi blir eksponert for, kan være ganske begrenset. Utenlandsstudier er ypperlig for å unngå dette og i stedet bli mer åpen og tolerant for alt det ulike verden har å by på. Å fordype deg i en annen kultur vil by på fordeler og utfordringer med å møte mange ulike mennesker, som alle har ulike ideer, meninger og synspunkter. Hvis du kan lære å kommunisere effektivt med alle rundt deg og bruke ulikhetene på en positiv måte, vil det gjøre deg godt utstyrt for å gjøre det samme i arbeidet ditt i fremtiden.

Det var det – fire grunner til at utenlandsstudier kan hjelpe deg med karrieren. Hvis du er interessert i å arbeide i utlandet, kan du se vår siste artikkel Arbeide i utlandet: Hva er fordelene for meg?

Artikkelen er produsert i samarbeid med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRåd og tipsUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.