Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article10 oktober 2022European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Er du på flukt fra krigen i Ukraina? Pilotprosjektet kan hjelpe deg med å få jobb i EU

Pilotprosjektet under EU Talent Pool (EUs kunnskapsreserve) er et nettbasert jobbsøkeverktøy for mennesker som er på flukt fra krigen i Ukraina. Hvis du er innvilget midlertidig beskyttelse i en medlemsstat, kan du bruke verktøyet for å få tilgang til over 3 millioner ledige stillinger og rundt 4 000 potensielle arbeidsgivere i EU.

Fleeing the war in Ukraine? The EU Talent Pool Pilot can help you to find a job in the EU

Er du interessert? Pilotprosjektet er implementert gjennom EURES-portalen. For å bruke den må du først registrere deg som jobbsøker ved å følge disse trinnene. Når du har registrert deg, må du publisere CV-en din i EURES-databasen. Da vil du kunne bruke verktøyet til å bla gjennom ledige stillinger og få råd fra eksperter i de landene som deltar i ordningen.

Stillingsutlysninger som er oppført i EUs kunnskapsreserve, er ikke oversatt til ukrainsk eller russisk. Du kan bruke et gratis nettverktøy (som Google Translate) til å oversette stillingsutlysninger. Hvis du trenger mer konkret hjelp, kan du kontakte EURES’ brukerstøtte (denne tjenesten er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk).

Hvis du er bekymret for personopplysningene dine, kan vi berolige deg med at tilgangen til portalen er sikret. For å kunne registrere deg, må du opprette en EU-pålogging med tofaktorautentisering. Og når CV-en din blir publisert, blir den bare tilgjengelig for EURES-rådgivere og ansatte og aktører som er registrert hos og bekreftet av EURES. Du kan også velge å anonymisere CV-en din og la kontakten foregå gjennom et skjema. Hvis du er usikker på en person eller en organisasjon som har tatt kontakt med deg gjennom EURES-portalen, kan du rapportere det til EURES’ brukerstøtte.

Selv om du har rett til å velge hvilken deltakende medlemsstat du vil søke midlertidig beskyttelse i (herunder for å arbeide), kan du bare få midlertidig beskyttelse fra én medlemsstat om gangen (medlemsstaten som registrerte deg og ga deg oppholdstillatelse). Du kan jobbe i et annet EU-land, men da må du si fra om dette til myndighetene i begge medlemsstatene.

Om nødvendig kan du reise tilbake til Ukraina for et kort opphold (f.eks. for å besøke familie, hente dokumenter eller redde familiemedlemmer) uten å miste den midlertidig beskyttelsen du har fått. Kontakt myndighetene i vertslandet for å finne ut mer.

Du finner mer informasjon om hvilke rettigheter midlertidig beskyttelse gir, i tillegg til en liste over nasjonale myndigheter, på Europakommisjonens nettsted.

Kom i gang med reisen mot en ny jobb i EU – sjekk EUs prøveordning for kunnskapsreserve nå.

 

Relevante lenker:

EUs prøveordning for kunnskapsreserve

Registrer deg som jobbsøker

EURES kundestøtte

EUs direktiv om midlertidig beskyttelse

Informasjon til mennesker som er på flukt fra krigen i Ukraina

Det europeiske arbeidsmarkedsbyrå

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

EUs solidaritetsplattform

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES på Facebook

EURES å Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tips
Relaterte seksjon(er)
Råd og tipsArbeidsmarkedsinformasjon
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.