Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel3. december 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Fem ting, som arbejdstagere skal overveje, når de skifter til telearbejde

Mange af os har arbejdet hjemmefra under pandemien, men retter vi blikket fremad, vil vi se denne midlertidige foranstaltning blive stadig mere normal. Læs vores fem bedste tip til, hvad du skal være opmærksom på, når du skifter til telearbejde.

Five things for employees to consider when switching to remote working
EURES

1. Har jeg det rette udstyr og de rigtige omgivelser?

Det vigtigste, du skal overveje, er, om du har alt, hvad du skal bruge for at udføre dit job effektivt. Det betyder ikke bare en computer og en kontorstol. Det vil også sige højhastighedsinternet og et stille rum at fokusere i, væk fra resten af familien. Et godt arbejdsmiljø med hensyn til temperatur, belysning og ventilation kan forbedre koncentrationsevnen og minimere distraktioner. Prøv at bruge et værelse med naturligt dagslys fra et vindue og en dør, der adskiller din arbejdsplads fra resten af huset, hvis du er hjemme.

2. Vil mine arbejdstimer være de samme?

I mange tilfælde ledsages telearbejde af fleksible arbejdspolitikker, der gør det muligt at kombinere arbejde med andre forpligtelser, såsom at være forælder. Du bør tænke over, hvordan din egen situation vil forme sig. På trods af den fleksibilitet, du kan opnå, kan du opdage, at en almindelig daglig rutine vil øge dit fokus og din produktivitet. Hvis du f.eks. gør en indsats for at starte arbejdet på samme tid hver dag, kan det gavne dit sovemønster og bevare strukturen i din arbejdsuge.

3. Hvordan kan jeg sikre, at jeg standser med at arbejde sidst på dagen?

En af de vanskeligste sider ved telearbejde kan ofte være at lukke ned ved dagens afslutning. Mange ansatte har konstateret, at de er fristet til at arbejde mere end deres normale arbejdstid, men der er nogle tricks til at overvinde tendensen til overarbejde. Eksperter foreslår, at du installerer dit udstyr i et særskilt rum i huset, så du kan adskille arbejdet fra dit hjemmeliv og lukke døren til dit kontor, når du logger af.

4. Hvordan holder jeg kontakt med mine kolleger?

Telearbejde betyder, at du ikke længere vil møde dine kolleger på gangen, men der er andre måder at holde kontakten på. Platforme som Zoom og Microsoft Teams kan bruges til virtuelle kaffepauser, ligesom de kan anvendes til virksomhedsmøder og konferencer. For at sikre, at du fortsætter med at kommunikere med dine kolleger bør du overveje at lægge et møde i kalenderen hver eller hver anden uge. Det vil hjælpe dig med at holde kontakten og forhindre følelsen af isolation.

5. Kender jeg min virksomheds politik for telearbejde?

På trods af at de fleste virksomheder er gået over til telearbejde under covid-19-pandemien og fortsat arbejder på denne måde, er der mange forskellige politikker på området. Dette skyldes i vid udstrækning, at det er nyt for hver enkelt virksomhed. Sørg for, at du er informeret om din arbejdsgivers politikker, eller spørg din arbejdsgiver, hvis du ikke ved, hvor du finder dem. De kan dække områder som arbejdstid, udstyr og internetsikkerhed.

Læs mere om fjernarbejde i vores fem tip til at starte i et nyt job via fjernarbejde.

 

Relevante links:

Zoom

Microsoft Teams

Fem tip til at starte i et nyt job via fjernarbejde

Praktiske tip til at gøre hjemmebaseret telearbejde så sundt, sikkert og effektivt som muligt (EU-OSHA)

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.