Skip to main content
EURES
Știre26 mai 2023Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Cinci semne sigure că sunteți pregătit pentru promovare

Doriți să urcați pe scara corporativă și să avansați în carieră? Recunoașterea semnelor care arată că sunteți pregătit pentru promovare vă poate ajuta să vă poziționați pe drumul spre succes și să profitați de noi oportunități în cadrul companiei dumneavoastră.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Îndepliniți mai rapid și mai eficient sarcinile zilnice

Cu timpul, sarcinile pe care înainte le considerați dificile vor începe să vi se pară mai ușoare și le veți îndeplini mai rapid. Dacă simțiți că sarcinile zilnice nu mai reprezintă o provocare și că le îndepliniți cu ușurință, acesta ar putea fi un semn că sunteți pregătit să avansați.

Managerul începe să vă acorde mai multe responsabilități

Uneori, managerul sau angajatorul poate observa, înaintea dumneavoastră, că v-ați depășit rolul actual. Pe măsură ce obțineți rezultate mai bune la locul de muncă, puteți începe să primiți mai multe responsabilități corespunzătoare competențelor dumneavoastră. Dacă lista de sarcini și responsabilități a început să difere față de fișa inițială a postului, poate fi o idee bună să discutați cu managerul despre următorii pași pentru cariera dumneavoastră în cadrul companiei.

Sunteți persoana la care colegii vin pentru răspunsuri la întrebările lor

Pe măsură ce timpul trece și dobândiți experiență, deveniți și un valoros deținător de cunoștințe despre companie. Este posibil să observați că oamenii vin tot mai des la dumneavoastră cu întrebări și probleme legate de muncă. Dacă ați devenit sursă de încredere de informații și recomandări pentru colegii dumneavoastră, acesta ar putea fi un semn că sunteți pregătit să progresați în carieră.

Managerul are mai multă încredere în dumneavoastră

Când începeți activitatea la un nou loc de muncă, este normal ca managerul să vă supravegheze mai îndeaproape. Totuși, pe măsură ce vă îndepliniți sarcinile mai bine și mai eficient, îndrumătorul poate decide că aveți nevoie de mai puțină supraveghere. Înseamnă că are încredere că veți face treabă bună și nu se teme că veți face greșeli. Acest lucru ar trebui să vă indice că este posibil să vă fi depășit rolul.

Primiți mai multe feedbackuri pozitive din partea superiorilor

Feedbackul pozitiv direct este una dintre cele mai clare modalități prin care să știți că faceți treabă bună. Desigur, unii manageri pot fi mai reticenți decât alții în a-și lăuda angajații, chiar și când aceștia au performanțe bune. Țineți evidența oricărui feedback pozitiv pe care îl primiți de la colegi și, mai ales, de la superiori. Odată ce ați acumulat suficient feedback, s-ar putea să aveți un motiv întemeiat pentru a cere o promovare.

Corespondența prin e-mail poate părea o sarcină banală, dar există mai multe reguli de bază pe care fiecare profesionist ar trebui să le cunoască. Aflați mai multe.

 

Linkuri conexe:

14 reguli esențiale de etichetă în corespondența prin e-mail pentru profesioniști

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Sugestii și sfaturiTineret
Secțiuni aferente
Sugestii și sfaturi
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.