Skip to main content
EURES
News article26 mai 2023European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fem sikre tegn på at du er klar for en forfremmelse

Er du ivrig etter å klatre bedriftsstigen og avansere i karrieren din? Å gjenkjenne tegnene som tyder på at du er klar for en forfremmelse, kan hjelpe deg med å posisjonere deg for suksess og gripe nye muligheter i bedriften din.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Du er blitt raskere og mer effektiv i dine daglige oppgaver

Med tiden vil oppgaver du før syntes var vanskelige, begynne å føles lettere, og du vil kunne fullføre dem raskere. Hvis du føler at dine daglige oppgaver ikke er en utfordring for deg lenger, og det er lett for deg å utføre dem, kan dette være et tegn på at du er klar til å avansere.

Lederen din begynner å gi deg mer ansvar

Noen ganger kan lederen eller arbeidsgiveren din – før du selv gjør det – legge merke til at du har vokst ut av din nåværende rolle. Etter hvert som du blir bedre i jobben din, kan du begynne å få mer ansvar i tråd med kompetansen din. Hvis listen over oppgaver og ansvar har begynt å avvike fra din opprinnelige stillingsbeskrivelse — kan det være lurt å ta en prat med lederen din om de neste stegene for din karriere i bedriften.

Du er den kollegaene kommer til når de har spørsmål.

Etter hvert som tiden går og du får erfaring, får du dessuten verdifull kunnskap om bedriften. Du vil kanskje legge merke til at folk i økende grad kommer til deg med arbeidsrelaterte spørsmål og forespørsler. Hvis du er blitt en pålitelig kilde til informasjon og råd for kollegene dine, kan dette være et tegn på at du er klar til å avansere i karrieren.

Lederen din stoler mer på deg

Når du starter i en ny jobb, er det bare normalt at lederen din følger nærmere med på arbeidet ditt. Men etter hvert som du blir bedre og mer effektiv med oppgavene dine, kan din overordnede bestemme at du kan jobbe mer selvstendig. Det betyr at de stoler på at du gjør en god jobb og ikke er redd for at du vil gjøre feil. Dette bør tyde på at du kanskje har vokst ut av rollen din.

Du får mer positive tilbakemeldinger fra dine overordnede

Direkte positive tilbakemeldinger er en av de mest utvetydige måtene du får vite at du gjør en god jobb på. Selvfølgelig kan noen ledere være mer motvillige til å rose sine ansatte enn andre, selv når de presterer bra. Følg med på alle positive tilbakemeldinger du får fra kollegaer, og særlig fra dine overordnede. Når du har samlet nok tilbakemeldinger, har du kanskje et godt argument for å be om forfremmelse.

E-postkorrespondanse kan virke som en ubetydelig oppgave, men det finnes flere grunnleggende regler som enhver yrkesutøver bør være klar over. Les mer.

 

Relevante lenker:

Fjorten viktige regler for e-postetikette for yrkesutøvere

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.