Direct naar de inhoud
EURES (EURopean Employment Services)
Nieuwsartikel26 mei 2023Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Vijf duidelijke signalen dat je klaar bent voor promotie

Wil je graag de bedrijfsladder beklimmen en je carrière verder uitbouwen? Als je de signalen herkent die aangeven dat je klaar bent voor promotie, ben je er beter op voorbereid een succesvolle carrièrestap te maken en nieuwe kansen binnen het bedrijf aan te grijpen.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Je krijgt je dagelijkse taken sneller en efficiënter gedaan

Taken die je moeilijk vond, gaan je steeds gemakkelijker af en je rondt ze ook sneller af. Heb je het gevoel dat je dagelijkse taken geen uitdaging meer zijn en kun je ze met gemak afhandelen? Wellicht is dit een signaal dat je klaar bent om door te groeien.

Je leidinggevende begint je meer verantwoordelijkheden te geven

Soms merkt je manager of werkgever eerder dan jijzelf dat je je huidige rol bent ontgroeid. Je wordt beter in je werk en je krijgt meer verantwoordelijkheden, passend bij je vaardigheden. Als je taken en verantwoordelijkheden beginnen af te wijken van je oorspronkelijke functieomschrijving, is het wellicht een goed idee om met je manager in gesprek te gaan over de volgende carrièrestappen binnen het bedrijf.

Je bent een vraagbaak voor je collega’s

Gaandeweg doe je meer ervaring op en word je ook een waardevolle bron van kennis binnen het bedrijf. Dit kun je merken aan het feit dat mensen steeds vaker naar je toekomen met vragen over het werk. Ben je inmiddels een gezochte bron van informatie en advies voor je collega’s, dan kan dit een teken zijn dat je klaar bent voor nieuwe uitdagingen in je carrière.

Het vertrouwen van je leidinggevende in jou groeit

Als je start in een nieuwe baan, is het normaal dat je leidinggevende je werk nauwlettend volgt. Naarmate je je taken beter en efficiënter vervult, kan je leidinggevende ertoe besluiten dat je minder toezicht nodig hebt. Dit betekent dat hij of zij erop vertrouwt dat je goed werk levert en geen fouten maakt. Voor jou geeft dit aan dat je misschien toe bent aan een nieuwe rol.

Je krijgt meer positieve feedback van je leidinggevenden

Directe positieve feedback is een van de duidelijkste signalen dat je je werk goed doet. Natuurlijk zijn sommige leidinggevenden minder geneigd hun ondergeschikten te prijzen dan anderen, ook als ze goed presteren. Houd alle positieve feedback bij die je van collega’s, en met name je leidinggevenden, ontvangt. Als je voldoende feedback hebt verzameld, heb je goede argumenten om promotie te vragen.

E-mailen lijkt misschien niets bijzonders, maar er zijn een aantal basisregels waarmee je in zakelijke correspondentie rekening moet houden. Meer informatie.

 

Links:

Veertien essentiële etiquetteregels voor zakelijke mails

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Hints en tipsJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Hints en tips
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.