Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli26. toukokuuta 2023Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Viisi merkkiä siitä, milloin ylennystä kannattaa pyytää

Oletko valmis nousemaan uraportaita? Tartu uusiin mahdollisuuksiin tunnistamalla merkit siitä, milloin ylennystä kannattaa pyytää.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Päivittäiset tehtävät sujuvat sinulta aikaisempaa nopeammin ja tehokkaammin

Ajan myötä aiemmin vaikeina pitämäsi tehtävät alkavat tuntua helpommilta, ja niiden suorittaminen nopeutuu. Kun päivittäiset tehtävät eivät enää tunnu haastavilta ja suoriudut niistä helposti, voi olla aika siirtyä eteenpäin.

Saat enemmän vastuuta

Joskus esihenkilösi tai työnantajasi huomaa ennen sinua, että osaamisesi ylittää nykyisessä toimessasi vaaditun tason. Kun olet yhä parempi työssäsi, sinulle annetaan ehkä enemmän vastuualueita, jotka vastaavat taitojasi. Jos tehtäväsi ja vastuualueesi poikkeavat alkuperäisestä työnkuvauksestasi, voi olla hyvä ajatus keskustella esihenkilön kanssa urasi seuraavista vaiheista työpaikallasi.

Työkaverisi kääntyvät sinun puoleesi kysymyksissä

Ajan ja kokemuksen myötä sinulle karttuu arvokasta tietoa työstä ja työpaikasta. Saatat huomata, että työtoverit kääntyvät puoleesi yhä useammin työhön liittyvissä kysymyksissä. Se, että sinusta on tullut kollegoidesi luotettava tietolähde ja neuvonantaja, voi olla merkki siitä, että olet valmis etenemään urallasi.

Sinuun luotetaan

Uudessa työssä työntekoa yleensä valvotaan aluksi tiiviimmin. Kun taitoja karttuu ja tehtävät hoituvat ripeämmin, valvonta tavallisesti vähenee. Tämä tarkoittaa, että tekemäsi työn jälkeen luotetaan ilman pelkoa virheistä. Se voi myös olla osoitus siitä, että osaamisesi ylittää nykyisessä toimessasi vaaditun tason.

Positiivinen palaute

Suora myönteinen palaute osoittaa kaikista selvemmin, että tekemääsi työhön ollaan tyytyväisiä. Kaikki esihenkilöt eivät kuitenkaan aina anna työntekijöille kiitosta, vaikka nämä suoriutuisivatkin hyvin. Pidä kirjaa kaikesta myönteisestä palautteesta, jota saat työtovereilta ja erityisesti esihenkilöiltä. Kun olet kerännyt tarpeeksi palautetta, ylennystä on helpompi pyytää.

Vaikka viestintä sähköpostin välityksellä ei vaikuttaisi olevan mitenkään erityisen vaativaa, sitäkin koskevat monet perussäännöt, jotka kaikkien pitäisi tuntea työelämässä. Lue lisää!

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Viestien lähettämisen 14 sääntöä

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
VinkkejäNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Vinkkejä
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.