Skip to main content
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Μαΐου 2023Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Πέντε αδιαμφισβήτητα σημάδια ότι είστε έτοιμοι για προαγωγή

Ανυπομονείτε να ανεβείτε στην ιεραρχία της εταιρείας στην οποία εργάζεστε και να προχωρήσετε στην καριέρα σας; Η αναγνώριση των ενδείξεων που μαρτυρούν ότι είστε έτοιμοι να πάρετε προαγωγή μπορούν να σας βοηθήσουν να βρεθείτε σε θέση ισχύος και να εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες στην εταιρεία σας.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Έχετε γίνει πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί στις καθημερινές σας εργασίες

Με την πάροδο του χρόνου, οι εργασίες που παλαιότερα σας δυσκόλευαν θα αρχίσουν να σας φαίνονται ευκολότερες και θα μπορείτε να τις ολοκληρώνετε πιο γρήγορα. Αν αισθάνεστε ότι οι καθημερινές σας εργασίες δεν αποτελούν πλέον πρόκληση και τις διεκπεραιώνετε με ευκολία, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι είστε έτοιμοι να ανεβείτε στην ιεραρχία.

Ο προϊστάμενός σας αρχίζει να σας αναθέτει περισσότερες ευθύνες

Μερικές φορές ο διευθυντής ή ο εργοδότης σας μπορεί να παρατηρήσει, πριν από εσάς, ότι έχετε ξεπεράσει τον εαυτό σας στη θέση στην οποία βρίσκεστε. Καθώς θα γίνεστε ολοένα και καλύτεροι στη δουλειά σας, είναι πιθανόν να αρχίσουν να σας αναθέτουν περισσότερες αρμοδιότητες που αντιστοιχούν στις δεξιότητές σας. Εάν ο κατάλογος των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων σας έχει αρχίσει να διαφέρει από την αρχική περιγραφή της θέσης εργασίας σας – ίσως να είναι καλή ιδέα να συζητήσετε με τον προϊστάμενό σας για τα επόμενα βήματα της σταδιοδρομίας σας στην εταιρεία.

Είστε το πρόσωπο στο οποίο απευθύνονται οι συνάδελφοί σας για ερωτήσεις

Καθώς ο χρόνος περνά και αποκτάτε εμπειρία, αποκτάτε παράλληλα και πολύτιμες γνώσεις για την εταιρεία. Ενδεχομένως να παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε εσάς για να σας απευθύνουν ερωτήσεις και απορίες που σχετίζονται με την εργασία. Εάν οι συνάδελφοί σας σάς θεωρούν αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και συμβουλών, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι είστε έτοιμοι να ανελιχθείτε στη σταδιοδρομία σας.

Ο διευθυντής σας σάς εμπιστεύεται περισσότερο

Όταν ξεκινάτε μια νέα δουλειά, είναι φυσικό ο προϊστάμενός σας να επιβλέπει στενότερα τη δουλειά. Ωστόσο, καθώς γίνεστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στα καθήκοντά σας, ο προϊστάμενός σας μπορεί να αποφασίσει ότι χρειάζεστε λιγότερη επίβλεψη. Αυτό δείχνει ότι ο προϊστάμενός σας έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και γνωρίζει πως θα κάνετε καλά τη δουλειά σας χωρίς λάθη. Επίσης, αποτελεί ένδειξη ότι έχετε υπερβεί τις ικανότητές σας στη συγκεκριμένη θέση.

Λαμβάνετε περισσότερα θετικά σχόλια από τους ανωτέρους σας

Τα θετικά σχόλια που λαμβάνετε αποτελούν μία από τις πιο σαφείς ενδείξεις ότι κάνετε καλά τη δουλειά σας. Φυσικά, ορισμένοι προϊστάμενοι, σε σχέση με άλλους, ενδεχομένως να είναι λιγότερο πρόθυμοι να επαινέσουν τους υπαλλήλους τους, ακόμη και όταν οι επιδόσεις τους είναι καλές. Να σημειώνετε τυχόν θετικά σχόλια που λαμβάνετε από τους συναδέλφους σας, και κυρίως από τους προϊσταμένους σας. Αφού συγκεντρώσετε αρκετές παρατηρήσεις, ενδεχομένως να έχετε αρκετά επιχειρήματα για να ζητήσετε προαγωγή.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία μπορεί να φαίνεται εύκολο έργο, αλλά υπάρχουν αρκετοί βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας. Μάθετε περισσότερα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δεκατέσσερις θεμελιώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς στην επαγγελματική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς εκδηλώσεις επί γραμμής

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Χρήσιμες συμβουλέςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Χρήσιμες συμβουλές
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.