Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel26. maj 2023Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Fem sikre tegn på, at du er klar til en forfremmelse

Vil du gerne op ad rangstigen på jobbet og videre i karrieren? Hvis du kan genkende de tegn, der peger på, at du er klar til en forfremmelse, er det lettere at bane vejen til succes og gribe nye muligheder på jobbet.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Du varetager de daglige opgaver hurtigere og mere effektivt

Efterhånden begynder de opgaver, du før syntes var svære, at føles lettere at løse, og du bliver hurtigere færdig med dem. Hvis du føler, at dine daglige opgaver ikke længere udfordrer dig, og at du klarer dem uden besvær, kan det være et tegn på, at du er klar til at avancere.

Din leder begynder at give dig flere ansvarsområder

Nogle gange opdager din leder eller arbejdsgiver måske, før du selv gør det, at du er vokset ud af din nuværende rolle. Efterhånden som du bliver bedre til dit job, kan du begynde at få flere ansvarsområder, der matcher dine færdigheder. Hvis dine arbejdsopgaver og ansvarsområder er begyndt at afvige fra din oprindelige jobbeskrivelse, kan det være en god idé at tage en snak med din leder om de næste karriereskridt i virksomheden.

Dine kollegaer henvender sig til dig med spørgsmål

Efterhånden som tiden går, og du får mere erfaring, får du også værdifuld indsigt i virksomheden. Du bemærker måske, at folk i stigende grad kommer til dig med arbejdsrelaterede spørgsmål og forespørgsler. Hvis du er blevet en pålidelig kilde til information og rådgivning for dine kolleger, kan det være et tegn på, at du er klar til at komme videre i karrieren.

Din chef har mere tillid til dig

Når du starter i et nyt job, er det helt normalt, at din chef overvåger dit arbejde mere nøje. Men efterhånden som du bliver bedre og mere effektiv til at varetage dit arbejde, vil chefen måske beslutte, at der ikke er behov for at overvåge dit arbejde i så stor udstrækning længere. Det betyder, at din chef har tillid til, at du gør et godt stykke arbejde og ikke er bange for, at du begår fejl. Dette er et tegn på, at du måske er vokset ud af din rolle.

Du får mere positiv feedback fra dine overordnede

Direkte positiv feedback er en af de mest sikre tegn på, at du gør et godt stykke arbejde. Selvfølgelig kan nogle ledere være mere tilbageholdende med at rose deres medarbejdere end andre, selv når de gør det godt. Notér dig den positive feedback, du får fra kolleger, og især fra dine overordnede. Når du har fået tilstrækkelig feedback, kan det være en god begrundelse for at bede om en forfremmelse.

E-mailkorrespondance kan føles som en triviel opgave. Ikke desto mindre er der nogle grundregler, alle bør være opmærksomme på. Læs mere.

 

Relevante links:

God e-mail-etikette – 14 regler for fagfolk

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende  onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Råd og tipsUngdom
Relaterede sektion(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.