Skip to main content
EURES
News article14 februar 2019European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fem grunner til at du bør ta sjansen på å arbeide i et annet land

Å arbeide i et annet land kan være veldig utfordrende, både jobbmessig og personlig. Mens noen tilsynelatende er født til å reise, kan det være en skremmende tanke for andre. Hvis du overvinner frykten og usikkerheten, vil du se at det finnes mange gode grunner til å ta steget ...

Five reasons why you should dare to work abroad
EURES

Oppleve en ny kultur

Ingen land er like, selv ikke de som grenser til hverandre eller har felles historie. Ved å arbeide i et annet land omgir du deg med en ny kultur og blir påvirket av nye visuelle inntrykk, lyder, smaker og opplevelser. Du møter nye mennesker og ser nye steder. Du får utvidet horisonten din, så benytt enhver mulighet du får til å engasjere deg, lære og ha det moro.

Lære et nytt språk

I EU finnes mange språk og dialekter. Dette betyr at det er veldig sannsynlig at du vil kunne forbedre språkferdighetene dine ved å jobbe i et annet land. Faktisk er det godt dokumentert at den beste måten å lære nye språk på, er ved å bo i et annet land, for da eksponeres du for det hele tiden. Så begynn å øve deg!

Øke selvtilliten din

Som vi allerede har nevnt, er det en stor utfordring å arbeide i andre land. Men straks du har tatt det første steget inn i det ukjente, vil du antakelig bli overrasket over hvor godt du tilpasser deg alt omkring deg. Og jo flere nye opplevelser du får, desto tryggere vil du bli på din egen evne til å håndtere livets opp- og nedturer.

Legge til rette for framtidige jobbmuligheter

Avhengig av hvilket land du kommer fra og hvilken bransje du har valgt, kan arbeidsmarkedet være svært konkurransepreget, og det kan være vanskelig å finne jobb. Å tilbringe et år eller to i et land der konkurransen ikke er like hard, kan være en god måte å opparbeide seg verdifull erfaring på, som vil gjøre at du skiller deg ut når du kommer hjem igjen.

Utvikle ditt eget verdisett

Vi blir alle oppdratt med et verdisett som formes av menneskene rundt oss. Ved å arbeide i utlandet får du sjansen til å utvikle ditt eget unike verdisett og kanskje få et annet syn på enkelte ting. Dette vil kunne få deg til å revurdere meninger og oppfatninger du har hatt om mennesker og livet, og du vil kunne oppdage hva som virkelig betyr noe for deg.

Du kan finne ut mer om hvordan det å bo og arbeide i et annet land kan påvirke deg til å endre oppfatning om verden rundt deg, ved å lese denne artikkelen:Kan selvbevisstheten din øke ved å bo i et annet land?

 

Relevante lenker:

Kan selvbevisstheten din øke ved å bo i et annet land?

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures’ tjenester for arbeidsgivere

Eures’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.