Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli14. helmikuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Viisi syytä rohjeta työskennellä ulkomailla

Työskentely ulkomailla on ammatillisesti erittäin haastava ja henkilökohtainen kokemus. Jotkut ihmiset ovat synnynnäisiä matkailijoita, toisille taas matkustaminen voi olla pelottava ajatus. Kun ensin voitat pelon ja epävarmuuden, huomaat kaikki hyvät syyt lähteä…

Five reasons why you should dare to work abroad
EURES

Koe uusi kulttuuri

Kahta samanlaista maata ei ole. Eivät edes naapurit, joilla on yhteinen raja tai historia, ole samanlaisia. Työskentelemällä ulkomailla teet syväsukelluksen uuteen kulttuuriin ja altistut uusille nähtävyyksille, äänille, mauille ja kokemuksille. Tapaat uusia ihmisiä ja vierailet uusissa paikoissa. Se laajentaa ympyröitäsi, joten käytä jokainen tarjottu mahdollisuus osallistua, oppia ja nauttia.

Opi uusi kieli

EU on kielten ja murteiden sekoitus. On siis erittäin todennäköistä, että kielitaitosi paranee ulkomailla työskentelyn aikana. Itse asiassa on selkeästi osoitettu, että asuminen ulkomailla on yksi parhaista tavoista oppia uusi kieli, koska olet päivästä toiseen sen ympäröimä. Aloita harjoittelu!

Lisää itseluottamusta

Kuten jo mainittiin, työskentely ulkomailla on haasteellista. Kun olet ottanut ensimmäisen askeleen tuntemattomaan, yllätät todennäköisesti itsesi huomatessasi, kuinka hyvin sopeudut kaikkeen uuteen ympärilläsi. Mitä enemmän saat uusia kokemuksia, sitä varmemmaksi muutut kaiken sen suhteen, mitä elämä tuo mukanaan.

Paranna työllistymismahdollisuuksiasi

Riippuen maasta ja toimialasta kilpailu työmarkkinoilla saattaa olla hyvinkin voimakasta ja työllistyminen voi olla vaikeaa. Vuosi maassa, jossa kilpailu ei ole yhtä kovaa, voi olla erinomainen tapa hankkia arvokasta kokemusta, joka auttaa pääsemään etulyöntiasemaan palatessasi kotiin.

Luo omat arvosi

Meidät on kasvatettu ympärillä olevien ihmisten arvojen mukaan. Työskentely ulkomailla antaa mahdollisuuden luoda omat arvot ja ehkä myös muuttaa omaa näkökulmaa tiettyihin asioihin. Se auttaa muuttamaan aikaisempia ajatuksia ja mielipiteitä ihmisistä ja elämästä ja löytämään ne asiat, joilla on oikeasti väliä sinulle.

Lisätietoa siitä, miten työskentely ja eläminen ulkomailla voi muuttaa käsitystä maailmasta ja lähiympäristöstä, on seuraavassa artikkelissa:Voiko ulkomailla asuminen parantaa itsetuntemusta?

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Voiko ulkomailla asuminen parantaa itsetuntemusta?

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Aiheet
VinkkejäNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.