Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
EURES
Nyhetsartikel27 november 2019Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Eures blir 25 år!

År 2019 firar Eures sitt 25-årsjubileum, men vi behöver din hjälp och ditt aktiva deltagande för att göra det här firandet oförglömligt!

EURES turns 25!
European Commission

Eures startades 1994 och är ett europeiskt nätverk för arbetsförmedlingar, utformat för att underlätta den fria rörligheten för arbetstagare. Under årens gång har Eures växt till att omfatta 32 länder (28 EU-länder, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz) och över 1 000 Eures-medarbetare. Nätverket har alltid arbetat hårt för att se till att europeiska medborgare kan ta del av samma möjligheter, trots språkliga hinder, kulturskillnader, byråkratiska utmaningar, skillnader i arbetsrätt och brister när det gäller erkännande av utbildningsintyg från olika delar av Europa.

I dag använder över 14 300 arbetsgivare portalen och 3,7 miljoner lediga jobb annonseras just nu ut. De här siffrorna visar på den omfattning och vikt som Eures har i dag. Vad gäller de kommande 25 årens arbete så kommer nätverket att visa vägen när det gäller att se till att många potentiella arbetssökande och arbetsgivare känner till Eures, vad nätverket står för, och hur det kan stödja dem i deras livsprojekt och i deras rekryteringsprocesser.

Vilka tjänster erbjuder Eures?

Dess anställda tillhandahåller information och stöd till arbetssökande som vill flytta till ett annat europeiskt land. De ger bland annat råd om levnads- och arbetsvillkor. De ger också stöd till arbetsgivare som vill rekrytera arbetstagare från andra länder.

Eures tjänster för arbetssökande och arbetsgivare tillhandahålls av offentliga arbetsförmedlingar i de deltagande länderna, samt av ett antal privata arbetsförmedlingar, arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer.

Vad är #EURES25?

#EURES25 är en fem månader lång kommunikationskampanj för hela EU där man firar nätverkets 25-årsjubileum. Den kommer att pågå fram till januari 2020.

Vilka är huvudmålen?

  • Att fira det som Eures uppnått under de senaste 25 åren genom att visa upp dess kontinuerliga tillväxt och resultat.
  • Att föra samman Eures-familjen och fira dess framgångshistorier och resultat.
  • Arbetssökande bör vara medvetna om Eures och dra nytta av dess tjänster, antingen genom att registrera sig direkt på Eures-portalen för rörlighet i arbetslivet eller genom att ta direkt kontakt med Eures-medarbetare i specifika länder.
  • Att öka medvetenheten om Eures och dess synlighet för att gynna arbetssökande, arbetstagare, arbetsgivare och alla medborgare som vill använda sig av dess tjänster utifrån principen om fri rörlighet för personer i Europa.
  • Att främja ett klimat för framtida möjligheter med nya arbetsgivare som skulle kunna vara intresserade av att samarbeta med Eures.

Hur kan jag delta i #EURES25?

Du kan följa och delta i kampanjen på sociala medier genom att använda hashtaggen #EURES25.

För evenemang i ditt land eller din region som är en del av kampanjen, se den kompletta evenemangskalendern events calendarEURES.

Du kan också läsa de senaste nyheterna om #EURES25 på Facebook Facebook pageEURES, samt på Twitter och LinkedIn.

Har Eures hjälpt dig att hitta ett jobb? Berätta för oss om det och vinn priser!

Om du är medborgare och/eller invånare i EU och har använt dig av Eures tjänster så får du gärna dela med dig av din framgångshistoria.

Det är enkelt att delta i tävlingen:

  • Spela in och ladda upp en 1 minut lång video där du berättar om din Eures-framgångshistoria.
  • Ha med ordet ”Eures” i videon på det mest kreativa sätt du kan komma på!

Tre vinnare kommer att få en kupong på 500 euro för att delta i

  • en kurs för att lära sig ett språk de själva väljer

eller

  • en utbildning för utveckling av anställningsbarheten för att öka deras möjligheter att få sitt drömjobb.

Skynda dig, tävlingen slutar den 24 november!

De tre lyckliga vinnarna kommer att tillkännages den 6 december.

Klicka här för mer information och för att delta i tävlingen.

En viktig sak att komma ihåg under hela #EURES25 är att vi inte kan få ett lyckat firande utan dig! Du har varit en väldigt viktig del av Eures-resan så här långt och vi kommer att fortsätta att behöva ditt stöd.

 

Länkar:

Euresportalen

Euresmedarbetare

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta Euresmedarbetare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Externa EURES-nyheterNyheter/rapporter/statistikSociala mediaFramgångsberättelserUngdom
Relaterade avsnitt
Leva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.