Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
EURES
Nieuwsartikel27 november 2019Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

EURES wordt 25!

In 2019 viert EURES zijn 25-jarig bestaan, maar we hebben uw steun en actieve betrokkenheid nodig om hiervan een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

EURES turns 25!
European Commission

EURES, dat in 1994 van start is gegaan, is een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling dat het vrije verkeer van werknemers moet bevorderen. In de loop der jaren is EURES uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 1 000 medewerkers die actief is in 32 landen (28 EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). Het netwerk heeft altijd hard gewerkt om Europese burgers dezelfde kansen te bieden, ondanks taalbarrières, culturele verschillen, bureaucratische problemen, verschillen in arbeidswetgeving en een gebrek aan erkenning van onderwijscertificaten in heel Europa.

Momenteel gebruiken meer dan 14 300 werkgevers het portaal en staan er 3,7 miljoen vacatures op gepubliceerd. Deze getallen tonen de omvang en het belang van EURES aan. De komende 25 jaar zal het netwerk zich blijven inspannen om ervoor te zorgen dat veel potentiële werkzoekenden en werkgevers EURES kennen, weten wat het te bieden heeft en hoe het hen in hun eigen leven of bij hun wervingsprocessen kan ondersteunen.

Welke diensten biedt EURES aan?

De EURES-medewerkers verstrekken informatie en bijstand aan werkzoekenden die naar een ander Europees land willen verhuizen, waaronder advies over leef- en werkomstandigheden. Zij ondersteunen ook werkgevers bij het werven van werknemers uit andere landen.

De diensten van EURES voor werkzoekenden en werkgevers worden verzorgd door de openbare diensten voor arbeidsvoorziening in de deelnemende landen, alsook door diverse particuliere arbeidsbemiddelingsdiensten, vakbonden en werkgeversorganisaties.

Wat is #EURES25?

#EURES25 is een EU-brede communicatiecampagne van vijf maanden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het EURES-netwerk. De campagne loopt tot januari 2020.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen?

  • Te vieren wat EURES in de afgelopen 25 jaar heeft bereikt door de voortdurende groei en resultaten ervan te laten zien.
  • De EURES-familie bij elkaar te brengen en de succesverhalen en resultaten van EURES te vieren.
  • Ervoor te zorgen dat werkzoekenden bekend zijn met en gebruikmaken van EURES door zich te registreren op het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit of door in specifieke landen rechtstreeks contact op te nemen met EURES-personeel.
  • De bekendheid met EURES en de zichtbaarheid ervan te vergroten ten behoeve van werkzoekenden, werknemers, werkgevers en iedereen die van EURES gebruik wenst te maken, uitgaande van het beginsel van het vrije verkeer van personen in Europa.
  • Het vertrouwen in nieuwe kansen te creëren bij nieuwe werkgevers die mogelijk geïnteresseerd zijn in samenwerking met EURES.

Hoe kan ik meedoen aan #EURES25?

U kunt de campagne op sociale media volgen en daaraan deelnemen met de hashtag #EURES25.

Raadpleeg voor de campagne-evenementen in uw land of regio de volledige EURES-evenementenkalender.

U kunt het laatste nieuws over #EURES25 ook vinden op de  Facebookpagina van EURES, en op Twitter en LinkedIn..

Heeft EURES u geholpen bij het vinden van een baan? Vertel ons erover en win een prijs!

Bent u burger en/of inwoner van de EU en hebt u gebruikgemaakt van de diensten van EURES, deel dan uw succesverhaal.

Deelname aan de wedstrijd is eenvoudig:

  • neem een video van 1 minuut op waarin u uw goede ervaringen met EURES beschrijft, en upload de video
  • Verwerk in de video het woord “EURES” op de meest creatieve manier die u kunt bedenken!

Drie winnaars ontvangen een waardebon van 500 EUR om deel te nemen aan:

  • een taalcursus naar keuze

OF

  • een vaardigheidstraining om hun kansen op een droombaan te verbeteren

Maar wees snel, de wedstrijd eindigt op 24 november!

De drie gelukkige winnaars worden op 6 december bekendgemaakt.

Hier vindt u de details en het deelnameformulier.

Vergeet tijdens #EURES25 niet dat wij zonder u van onze verjaardag geen succes kunnen maken! U hebt tot nu toe een belangrijke rol in de EURES-geschiedenis gespeeld en we hebben uw steun nog steeds nodig.

 

Verwante links:

EURES-portaal

EURES-medewerkers

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop'pin@EURES

Zoek eenEURES-medewerker

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Extern EURES-nieuwsNieuws/rapporten/statistiekenSociale mediaSuccesverhalenJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.