Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
EURES
Nieuwsartikel28 maart 2018Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

EURES Zweden helpt werkzoekenden bij het opstellen van cv's specifiek voor de Zweedse arbeidsmarkt

Heb je ooit overwogen te gaan leven en werken in Zweden? Dit land kent enkele van de meest vooruitstrevende rechten voor werknemers, een uitgebreid gezinsgericht beleidspakket, een innovatief bedrijfsleven en een gezonde balans tussen werk en privé.

EURES Sweden helps jobseekers craft CVs specific to Swedish job market
Arbetsformedlingen

En vergeet niet dat Zweden ook nog eens een prachtige natuur heeft. Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar als je erover nadenkt...

De eerste stap bij het vinden van een goede baan in een ander land is het opstellen van een sollicitatiebrief en een cv waarin je duidelijk maakt waarom jij de meest geschikte kandidaat ben om de vacature te vervullen.

Voor elke baan moet je voldoen aan specifieke criteria waarop je je cv moet afstemmen. Wat werkgevers belangrijk vinden en waar ze op letten in hun zoektocht naar personeel kan van land tot land verschillen.

Met dit in het achterhoofd heeft EURES Zweden in samenwerking met Arbetsformedlingen, het Zweedse arbeidsbureau, een leerzaam webinar opgezet, getiteld “Hoe schrijf je een sollicitatiebrief en een cv”.

In dit webinar worden praktische tips gegeven en wordt uitgelegd hoe je je sollicitatie zodanig moet inkleden dat het oog van de recruiter, meer bepaald een Zweedse recruiter, erop valt. Het webinar duurt een uur en wordt gegeven in het Engels.

De video is live uitgezonden op donderdag 12 oktober. De uitzending is bekeken door bijna 350 deelnemers verspreid over de hele EU. Maak je geen zorgen als je de uitzending hebt gemist, want het webinar is nu te zien op YouTube.

Meer webinars beschikbaar

‘Leven en werken in Zweden’ is slechts één van een serie webinars met elk een ander onderwerp, zoals ‘Maak van je sollicitatiegesprek een succes’, ‘Hoe schrijf je een sollicitatiebrief’, ‘Hoe schrijf je een cv’ en ‘Netwerken’.

Waarom aanmelden?

De webinars leren je hoe je het best naar een baan kunt solliciteren in Zweden en wat daar allemaal bij komt kijken. En doordat je de webinars live kunt bijwonen, kun je vragen stellen waar je meteen antwoord op krijgt.

Het volgen van webinars is een goede manier om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt en in wat werkgevers belangrijk vinden. Je kunt je cv daarop aanpassen en zo ga je beter voorbereid op pad.  

“Het succes schuilt in het gegeven dat je de informatie, ongeacht waar je je in Europa bevindt, kunt volgen en tegelijkertijd kunt chatten en vragen kunt stellen in real-time”, zegt Mikael Lindbom, nationaal assistent-coördinator van EURES Zweden.

Een goede voorbereiding is het halve werk als je een baan zoekt en sollicitatiegesprekken moet voeren. En niet alleen werkzoekenden, maar ook werkgevers zullen er baat bij hebben.

Wil je op de hoogte blijven van komende webinars, volg dan Arbetsformedlingen op sociale media, zoals Facebook, Instagram en Linkedin, of ga naar de evenementenkalender van EURES voor informatie over komende evenementen.

 

Verwante links:

EURES: Leven en werken in Zweden

Zweeds Arbeidsbureau Arbetsförmedlingen

“Hoe schrijf je een sollicitatiebrief en een cv” – webinar

EURES Zweden Facebookpagina

EURES Zweden Instagram

EURES Zweden LinkedIn-pagina

Evenementenkalender van EURES

 

Meer informatie:

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapEURES beste praktijkenEURES-trainingHints en tipsArbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuwsWervingstrendsSociale mediaJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.