Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES
Новинарска статия28 Mарт 2018 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

EURES Швеция помага на търсещите работа да оформят автобиографиите си спрямо изискванията на шведския пазар на труда

Обмисляли ли сте да работите и живеете в Швеция? Страната се гордее с това, че е създала едни от най-прогресивните права на работниците, има много политики, насочени към семейството, разполага с новаторски отрасли и добър баланс между професионалния и личния живот.

EURES Sweden helps jobseekers craft CVs specific to Swedish job market
Arbetsformedlingen

И всичко това на фона на зашеметяващата красота на природата. Ако не сте мислили за това преди, може би вече се замисляте!

Първата стъпка към намиране на подходяща работа, в която и да е страна, е създаването на автобиография и мотивационно писмо, които показват, че вие сте най-подходящият кандидат за позицията.

Всяка позиция има конкретни критерии, към които трябва да се опитате да пригодите автобиографията си. Също така, това, което работодателите ценят в един потенциален служител, може да се различава в различните страни.

Имайки предвид това, EURES Швеция, в партньорство с шведската публична служба по заетостта Arbetsformedlingen, създаде полезен уебинар, озаглавен „Как да напишем мотивационно писмо и автобиография“.

Едночасовият видеоклип на английски език предлага практически съвети за най-подходящия начин, по който професионално да представите кандидатурата си, за да привлечете вниманието на агенциите за наемане на персонал — и по-конкретно на шведските агенции.

Видеото бе излъчено на живо в четвъртък 12 октомври и почти 350 души от целия ЕС се регистрираха и се включиха да го гледат. Не се тревожете, ако сте го изпуснали, защото уебинарът вече е достъпен в YouTube.

Още налични уебинари

„Живот и работа в Швеция“ е само един от серия уебинари. Всеки един е фокусиран върху различна тема, като „Представи се блестящо на интервюто за работа“, „Как да напишем мотивационно писмо“, „Как да напишем автобиография“ и „Работа в мрежата“.

Защо да се регистрирам?

Уебинарите ще ви помогнат да разберете как да подхождате, когато кандидатствате за работа в Швеция, и какви са процесите, които включва кандидатстването. Освен това, като се регистрирате и гледате уебинарите на живо, имате възможност да задавате въпроси и веднага да получавате отговори.

Уебинарите са прекрасен начин да се запознаете с пазара на труда, начина на мислене на работодателите и да научите как да подготвите по-добре автобиографията си и самия себе си.

„Успехът се крие във факта, че можете да проследявате информацията от всяка точка в Европа и в същото време може да пишете и да задавате конкретни въпроси в реално време“, казва националният помощник-координатор на EURES Швеция, Микаел Линдбом.

Добрата подготовка от самото начало означава, че процесът на търсене на работа и интервюто ще протекат по-бързо, което е от полза както за търсещите работа, така и за работодателите.

За да получавате актуализации за предстоящите уебинари, може да следвате Arbetsformedlingen в социалните медии във Facebook, Instagram и LinkedIn или да проверявате страницата със събития на EURES за повече подробности за различни събития.

 

Връзки по темата:

EURES: Условия на живот и труд в Швеция

Шведска обществена служба по заетостта, Arbetsformedlingen

„Как да напишем мотивационно писмо и автобиография“ - уебинар

EURES Швеция във Facebook

EURES Швеция в Instagram

EURES Швеция в LinkedIn

Страница със събития на EURES

 

Допълнителна информация:

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Бизнес /ПредприемачествоНай-добра практика на EURESEURES обучениеПрепоръки и съветиНовини от пазара на труда/новини за мобилносттаТенденции при набиране на персоналСоциална медияМладост
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.