Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
EURES

Ce vă poate oferi EURES?

EURES îi ajută pe solicitanți să-și găsească un loc de muncă și pe angajatori să recruteze personal din toată Europa

Principiul Uniunii Europene privind libera circulație a lucrătorilor este considerat unul dintre cele mai importante drepturi ale cetățenilor UE. Acesta se referă la faptul că vă puteți muta în orice stat membru al UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, pentru a căuta un loc de muncă și pentru a vă angaja.

Uneori însă, exercitarea acestui drept poate părea o sarcină copleșitoare și dificilă. Scopul EURES este tocmai acela de a-i ajuta și de a-i sprijini pe solicitanții de locuri de muncă și pe angajatori în acest sens.

Aceasta presupune furnizarea unei game largi de servicii, disponibile pe portalul EURES sau prin intermediul unei rețele umane vaste de peste o mie de consilieri care își desfășoară activitatea în cadrul organizațiilor membre și ale organizațiilor partenere EURES.

Serviciile EURES pentru solicitanții de locuri de muncă și pentru angajatori includ:

  • Corelarea locurilor de muncă vacante și a CV-urilor de pe portalul EURES
  • Informații și îndrumări, precum și alte servicii de sprijin pentru lucrători și angajatori
  • Accesul la informații privind condițiile de viață și de muncă în statele membre ale UE, cum ar fi impozitarea, pensiile, asigurările de sănătate și asigurările sociale
  • Servicii de asistență specifice pentru lucrătorii frontalieri și angajatorii din regiunile transfrontaliere
  • Sprijin pentru anumite grupuri în contextul de EURES Targeted Mobility Schemes
  • Asistență pentru evenimente dinamice de recrutare prin intermediul platformei „Zilele europene (online) ale locurilor de muncă”
  • Informații cu privire la asistența oferită după recrutare (cum ar fi cursuri de limbă și sprijin pentru integrare în țara de destinație) și accesul la aceasta

Pentru a afla mai multe despre serviciile EURES puteți vizita diferitele secțiuni ale acestui site, puteți găsi datele de contact ale membrilor și partenerilor EURES pe pagina „EURES în țara dumneavoastră”sau puteți lua legătura direct cu un consilier EURES prin telefon, e-mail sau chat. De asemenea, puteți contacta serviciul de asistență EURES pentru a vă ajuta să utilizați portalul și pentru a vă răspunde la orice alte întrebări.

 

Mai multe despre EURES și serviciile sale:

Găsirea unui loc de muncă în Europa — Ghid pentru solicitanții de locuri de muncă

Recrutarea în Europa — Un ghid pentru angajatori