Skip to main content
EURES

EURES în țara dumneavoastră

EURES este o rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a forței de muncă. Cuprinde toate țările Uniunii Europene, precum și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Biroul european de coordonare

La nivel european, rețeaua este coordonată de Biroul european de coordonare, instituit în cadrul Autorității Europene a Muncii. Biroul european de coordonare gestionează portalul EURES și platforma web a Zilelor europene ale locurilor de muncă.

Birourile naționale de coordonare

Fiecare țară membră a rețelei a înființat un birou național de coordonare pentru EURES, care răspunde de coordonarea rețelei naționale de membri și parteneri.

Membrii și partenerii EURES

Serviciile oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor sunt furnizate de membrii și partenerii EURES.

Serviciile publice de ocupare a forței de muncă joacă un rol specific, deoarece participă și furnizează servicii în calitate de membri EURES, la fel ca alți membri. Pe lângă serviciile publice de ocupare a forței de muncă, pot participa, ca membri sau ca parteneri EURES, și alte servicii și organizații de ocupare care oferă servicii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor. Depinde de tipul de servicii pe care le oferă.

Un membru EURES oferă gama completă de servicii EURES,  în timp ce un partener EURES are o ofertă de servicii mai limitată, în funcție de mărimea organizației sau de tipul celorlalte servicii furnizate în mod normal.

Căutați un membru sau un partener EURES

Aflați cine sunt și cum puteți să-i contactați, selectând o țară prin butonul de mai jos.