Ugrás a fő tartalomra
EURES

Az EURES az Ön országában

Az EURES foglalkoztatási szolgálatok európai együttműködési hálózata, amely valamennyi uniós tagállamra, valamint Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra is kiterjed.

Európai Koordinációs Iroda

A hálózat koordinálását az Európai Munkaügyi Hatóságon belül létrehozott Európai Koordinációs Iroda végzi európai szinten. Az Európai Koordinációs Iroda felelős az EURES-portál és az Európai Foglalkoztatási Napok webplatform kezeléséért is.

Nemzeti koordinációs irodák

A hálózat minden egyes tagországa kijelölt egy nemzeti koordinációs irodát az EURES számára, amely a tagok és partnerek nemzeti hálózatának koordinálásáért felel.

EURES-tagok és -partnerek

Az álláskeresők és a munkaadók számára az EURES-tagok és -partnerek nyújtanak szolgáltatásokat.

Az állami foglalkoztatási szolgálatok e téren különleges szerepet töltenek be, mivel EURES-tagként éppúgy részt vesznek a munkában és a szolgáltatások nyújtásában mint a többi tag. Az állami foglalkoztatási szolgálatokon kívül más foglalkoztatási szolgálatok és az álláskeresők és a munkaadók számára szolgáltatásokat nyújtó egyéb szervezetek is együttműködhetnek – az általuk kínált szolgáltatás jellegétől függően – EURES-tagként, illetve EURES-partnerként.

Míg az EURES-tagok az EURES-szolgáltatások teljes választékát kínálják, az EURES-partnerek a szervezet méretétől vagy az általuk nyújtott egyéb szolgáltatások jellegétől függően korlátozott körű szolgáltatásokat nyújtanak.

EURES-tag vagy -partner keresése

Tekintse meg, kik ők és hogyan veheti fel a kapcsolatot velük: válassza kiaz egyik országot az alábbi gombra kattintva.