Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel11 Marts 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Samarbejde med Eures afhjælper den videnskabelige kompetencekløft på Malta

En maltesisk lægemiddelvirksomhed, der manglede kvalificerede laboratorieteknikere, har takket være Eures fundet ti nye medarbejdere fra Italien og Spanien.

EURES collaboration fills scientific skills gap in Malta
EURES

At matche jobsøgende og arbejdsgivere er noget, som Giliane Mallia, chef for Eures' nationale koordineringskontor på Malta, gør hver dag.

Giliane har for nylig samarbejdet med kolleger fra Eures i Spanien og Italien om ansættelse af ti jobsøgende i den maltesiske lægemiddelvirksomhed Aurobindo. I deres søgen efter laboratorieteknikere til kvalitetskontrol blev virksomheden henvist til Eures på grund af "den aktuelle mangel på arbejdskraft på Malta og manglen på sådanne færdigheder på det lokale arbejdsmarked", siger Giliane.

Hvorfor denne mangel? Fordi Malta har den tredje laveste ledighedsprocent i EU, hvilket gør, at mange lokale arbejdsgivere aktivt rekrutterer uden for østaten.

Frederick Schembri, direktør for Aurobindo, beskriver Eures som "fantastisk".

Efterhånden som virksomheden voksede, søgte vi i stadig større grad efter medarbejdere i hele EU, fortæller han. I dag kommer 30 % af virksomhedens medarbejdere fra andre lande end Malta takket være Eures.

"Vi kan fokusere på et specifikt land eller en specifik målgruppe [under rekrutteringen]", forklarer han. "Det har været til vores fordel, og resultaterne taler for sig selv".

En er dem, der har haft glæde af Aurobindos samarbejde med Eures, er Tamara Torcellini fra Italien. Tamara elsker at rejse og ville gerne arbejde i et andet EU-land. Hun har i nogen tid brugt Eures som et af de primære værktøjer i sin jobsøgning. Da hun stødte på muligheden på Malta, passede det perfekt.

"Jeg sendte mit CV til stillingen som kvalitetskontrolanalytiker på Malta og modtog straks en e-mail fra Eures som bekræftelse på min ansøgning", fortæller hun. "Da jeg endelig modtog den gode nyhed fra virksomheden om, at jeg havde fået jobbet, kontaktede jeg Eures angående nogle spørgsmål omkring landet, og de gav mig al den hjælp, jeg havde brug for".

Denne ekstra støtte er det, der gør Eures til meget mere end blot en jobmatchningstjeneste. "Vi har besvaret spørgsmål om skoler, biler og endda om at rejse med afholdte kæledyr", siger Giliane. Det lille Euresteam på Malta hjælper også med papirarbejdet og samarbejder med andre kontorer på vegne af jobsøgende.

Giliane håber, at Eures i fremtiden bliver det første kontaktpunkt for jobsøgende, der er interesserede i at arbejde i EU. "Vores team stræber efter at skabe en venlig og hjælpsom atmosfære, hvor vi ikke blot kan hjælpe folk med at flytte til udlandet, men også sikre, at overgangen bliver så smidig som muligt".

Tamaras oplevelse med Eures tyder på, at Gilianes forhåbninger allerede bliver indfriet. "Jeg er stadig på Malta, og jeg nyder virkelig øen, folket og mit arbejde", fortæller Tamara. "Det er en berigende oplevelse for mig både personligt og fagligt. Jeg kan varmt anbefale det til alle! Alle bør prøve at arbejde eller studere i udlandet i en periode, og Eures byder på den perfekte mulighed!"

 

Relevante links:

Leve- og arbejdsvilkår på Malta

Eures Malta på Facebook

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisEksterne interessenterInterne EURES-nyhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.