Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel16 Maj 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Vinderne af #EUmovers-konkurrencen på de sociale medier er blevet offentliggjort

Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion har belønnet #EUmovers-kampagnens fem bedste opslag på de sociale medier.

#EUmovers social media contest winners announced
EURES

2018 markerede 60-årsdagen for EU's regler for koordinering af de sociale sikringsordninger og 50-årsdagen for forordningerne om grundlæggelsen af arbejdskraftens frie bevægelighed. For at fejre disse to milepæle opfordrede Europa-Kommissionen de borgere, der har nydt godt af disse rettigheder, til at dele deres historier på de sociale medier via #EUmovers-kampagnen.

Her er de fem vindere og deres opslag:

Juho-Pekka Palomaa (Finland)

For et år siden stod jeg over for en ændring af mit liv, som jeg ikke var helt sikker på, hvad jeg skulle forvente af. Jeg havde været arbejdsløs i seks måneder efter at være blevet færdig med mine studier, da jeg pludselig fik en henvendelse fra Estland. Jeg havde offentliggjort mit CV på Euresplatformen, og ca. en måned senere modtog jeg en e-mail om, at nogen havde set min profil og sendt en besked. Det var et jobtilbud i mit naboland, Estland. Efter samtalen besluttede jeg at give det en chance. Jeg vidste ikke ret meget om hverken landet eller byen ud over, at sproget lyder som finsk, blot lidt sjovere. Jeg fik en masse informationsmateriale om at flytte til Estland, og alt så lovende ud. Selv om lønningerne er meget lavere, syntes landet virkelig at have taget et digitalt kæmpeskridt for borgerne for at få det bedste ud af hverdagen. I løbet af mit ophold mødtes jeg med de lokale ved brætspilsarrangementer, jeg tog et gratis estiskkursus og lærte andre udenlandske tilflyttere at kende, jeg var hos en familielæge helt gratis, underskrev dokumenter digitalt og nød godt af gratis offentlig transport i en rig og gammel kultur, hvor folk taler engelsk, estisk, finsk og russisk. Jeg bor ikke længere i byen, men den blev ved med at forbløffe mig på grund af sin gamle historie, men nye og højteknologiske systemer og bekvemmelighed. Prikken over i'et var at være der i år, hvor esterne fejrer deres 100 års uafhængighed. Jeg ser en lys fremtid for en lille nation!

Carola Bosio (Italien)

Hej! Ja, jeg tror, jeg har været afhængig af at flytte rundt i EU, siden jeg var 20 år. Da jeg var 20, boede jeg i Lille i Frankrig som led i en dobbelt uddannelse via en universitetsudveksling. Det åbnede mit sind uafhjælpeligt. Da jeg var 23, boede jeg i Milano for at starte min karriere. Da jeg var 27, boede jeg i Madrid i en måned for bare at have det sjovt. Nu kan jeg lyve og sige, at jeg taler spansk. Da jeg var 28, boede jeg i Paris i Frankrig pga. kærlighed og arbejde. Dér mistede jeg også min kæreste, men fandt to venner for livet! Ok ... nu er jeg 38, har mand og tvillinger på 2 år ... er det mon tid til at stoppe? Bestemt ikke. Vi flyttede til Irland med vores to små, skøre børn, på et europæisk familieeventyr. Jeg arbejder på et irsk universitet nu, og jeg har taget hele min familie med. JEG ELSKER EUROPA.

Sheila Margaret Ward (Det Forenede Kongerige)

Jeg læste spansk og portugisisk på universitetet i Leeds i 1960'erne og gik bagefter i gang med en karriere som underviser i engelsk som fremmedsprog. Da Det Forenede Kongerige tiltrådte EU, var jeg glad, for jeg havde altid troet på den idé. Efter at have undervist i Det Forenede Kongerige, Spanien og andre lande, kom jeg til Portugal i 1980 for at arbejde hos British Council. Da Portugal var tiltrådt EU, blev det meget lettere at rejse frem og tilbage uden toldrestriktionerne. Som engelsklærer har jeg undervist mange studerende, der forberedte sig til Erasmus-programmet, og har været imponeret over de muligheder, det giver. Inden jeg gik på pension i 2010, henvendte jeg mig til det portugisiske pensionskontor og udfyldte en formular, hvorpå jeg skulle angive alle de EU-lande, jeg havde arbejdet i. Det var alt. Da jeg gik på pension, begyndte jeg automatisk at modtage min pension fra Portugal, Det Forenede Kongerige og Spanien. Alt var så effektivt. Jeg har nu udgivet tre tosprogede børnebøger i Portugal, og jeg bruger min tid til at fremme tosprogethed. Vi europæere har så meget tilfælles, og at lære andre sprog burde være en prioritet i alle skolesystemer.

Filipa Rodrigues (Portugal)

Jeg er datter af Europa. Jeg tror på et Europa uden grænser, og hvor hver kulturel forskel bliver en bro mellem mennesker ... og disse forskelle beriger os og får os til at forstå verden bedre. Min første rejse i Europa var til Spanien, landet ved siden af mit eget ... Portugal. Det var som barn, sammen med min familie. Den første rejse med venner var til Det Forenede Kongerige, mens jeg gik i gymnasiet. Jeg har været på kurser i Det Forenede Kongerige og Grækenland. Jeg var på et Erasmus+-praktikophold i Det Forenede Kongerige. Jeg har rejst gennem Italien, Skotland, Schweiz, Spanien (igen) ... og har planer om at rejse gennem mange flere. I år besluttede jeg at flytte til Irland. Jeg søgte et job på Euresportalen, og efter at have fundet det, jeg ønskede, hjalp Eures mig under hele processen med flytningen til Irland. Jeg elsker dét land ... historien, kulturen, folket, naturen ... Jeg er heldig, fordi jeg voksede op i et forenet Europa, et Europa, der giver mig muligheder, hver gang jeg leder efter dem. Et Europa, hvor jeg har mine rettigheder ... hvor jeg føler mig sikker. Jeg er stolt over at være datter af Europa!

Chloé Jorigny-Casteuble (Frankrig)

Bedste videobidrag

Jeg hedder Chloé, er 24 år og har boet i Belgien i et år. Jeg arbejder for øjeblikket hos den føderale offentlige socialsikringstjeneste, og jeg arbejder med brexit :) Jeg elsker at rejse, og jeg har været på flere forskellige praktikophold i EU. Jeg har rejst meget i løbet af min studietid og mine arbejdsår.

 

Relevante links:

Bedste videobidrag

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Eksterne EURES-nyhederNyheder/rapporter/statistikSociale medierSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.