Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel12. oktober 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Estisk miljøspecialist nyder livet i Göteborg

Merit Kaal fra Estland udvider sin horisont med nyt job i Sverige – og opfordrer andre jobsøgende til også at prøve at arbejde i udlandet.

Estonian environment specialist enjoys new life in Gothenburg
Chalmers technical University - Gothenburg

I de seneste seks måneder har Merit Estland arbejdet som juniormiljøkonsulent og projektleder for en virksomhed i Göteborg. Hun havde allerede fået stillingen, men henvendte sig til EURES for at finde ud af, hvordan de kunne støtte hende, og de lokale rådgivere hjalp hende med den dokumentation, hun skulle bruge for at få overgangen til et nyt land til at forløbe så smidigt som muligt.

"Det har været let for mig at begynde at arbejde og bo i Sverige," siger den 24-årige, "for for et år siden, var jeg udvekslingsstudent på Chalmers tekniske universitet i Göteborg. Derefter skrev jeg min kandidatafhandling i samme virksomhed, som jeg arbejder for nu."

Trods mit kendskab til landet har der været forhindringer undervejs. "De største udfordringer har været sproget og at finde et sted at bo," siger hun. "Da arbejdet som konsulent kræver en masse kontakt med kunder, er det ret vigtigt at kende sproget og være i stand til at arbejde på det lokale sprog. Jeg tror dog, at sammenlignet med andre lande i Europa taler svenskere rigtig godt engelsk, og for det meste kan jeg få hjælp, hvis der er noget, jeg ikke forstår."

Merit nyder oplevelsen med at starte sit liv i et nyt land. "På miljøområdet er der så mange interessante projekter og meget at lære og gøre," siger hun. "Jeg synes, det er et af bedste lande i Europa at rejse til når det gælder om at bruge sin uddannelse. Og jeg elsker, at min nye hjemby, Göteborg, er inde i en rivende udvikling lige nu. Alle mennesker er så venlige, og landskabet er helt vidunderligt."

Hvad vil hun sige til en, der leder efter et job i udlandet? Gør det! "Du kan altid rejse hjem, hvis noget går galt eller ikke fungerer, men bare det at rejse til udlandet i seks måneder vil give dig så meget og vil virkelig udvide din horisont."

National EURES-koordinator for Estland, Marta Traks, har hjulpet Merit med mange ting.

"Det er ikke et oplagt valg for alle at arbejde i udlandet, men det kan være meget interessant, både personligt og professionelt," siger hun. "Beslutningen om at rejse til udlandet vil åbne dit sind. Det at involvere sig i et udenlandsk miljø kræver fleksibilitet og beslutsomhed: Det er måske ikke let i begyndelsen, men det er en stor livslektion."

 

Relevante links:

Chalmers tekniske universitet i Göteborg

Programmet Dit første Euresjob (YfEJ)

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisRekrutteringstendenserSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.