Skip to main content
EURES
Novice11. april 2018Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Na Danskem tečaj e-učenja „deluje“

Ekipa Eures Danska je oblikovala tečaj e-učenja za pomoč iskalcem zaposlitve pri iskanju dela v tej skandinavski državi.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Iskanje zaposlitve – zlasti v drugi državi – je lahko zahteven postopek. V začetku marca 2018 se je ekipa Eures Danska odločila pomagati tistim, ki iščejo delo v njihovi državi, in predstavila spletni tečaj „Make It Work in Denmark“.

Tečaj e-učenja, katerega namen je zagotoviti vpogled, znanje in nasvete v zvezi z iskanjem zaposlitve na Danskem, poteka v angleščini, sestavljen pa je iz štirih modulov:

  1. Iskanje zaposlitve na Danskem: kako poiskati prosta delovna mesta, napisati prijavo in sestaviti življenjepis, ki bo izpolnjeval potrebe danskih podjetij;
  2. Navezovanje stikov s podjetji in uspešno opravljeni razgovori za zaposlitev: kako najbolje stopiti v stik s podjetji in se predstaviti na razgovorih za zaposlitev;
  3. Učinkovita uporaba LinkedIna:  kako optimizirati svoj profil na LinkedInu za mreženje in iskanje zaposlitve;
  4. Uvod v kulturo na danskem delovnem mestu: kako se vesti na danskem delovnem mestu in ravnati v morda neznanih okoliščinah.

Vsebina teh modulov vključuje zgodbe iz vsakdanjega življenja posameznikov iz različnih držav, ki so našli zaposlitev na Danskem, interaktivno vajo, video posnetke o različnih temah in praktične naloge.

Ključni element tečaja Make it work in Denmark je prilagodljivost. Tečaj je zaradi svoje spletne narave oblika prenosnega učenja, do katerega je mogoče dostopati prek mobilnih naprav, kot so tablice in pametni telefoni. Registracija je na voljo vsem, izvaja pa se nenehno, tako da posamezniki lahko tečaj začnejo, kadar jim ustreza. Module je mogoče končati tudi v več sejah, spletno stran pa je mogoče kadar koli znova obiskati, zato je tečaj za iskalce zaposlitve brezčasen vir.

Do zdaj je tečaj začelo več kot 170 posameznikov iz različnih držav, prvi odzivi pa so bili v veliki večini pozitivni. „Preletela sem module in moram reči, da so resnično dobri!“ pravi Ágnes Kalmár, gradbena inženirka z Madžarske. „Vsebujejo na tone informacij in navdiha; zagotovo jih bom znova obiskala,“

se strinja Stacey, avstralska zdravstvena delavka, ki živi v Aarhusu. „Moduli so se mi zdeli zelo zanimivi in poučni. Informacije so pomembne ter predstavljene enostavno in razumljivo. Zlasti mi je bila všeč raznolikost podajanja informacij, saj se s tem ohrani zanimanje bralca skozi celotne module.“

Cilj Euresa Danska je, da bi vsako leto tečaj začelo 600 posameznikov. Za leto 2018 so zaradi velikega števila prijav na začetku leta na dobri poti, da cilj dosežejo, kar kaže očitno navdušenje nad nasveti in znanjem, ki jih tečaj lahko ponudi iskalcem zaposlitve.

Ali ste iskalec zaposlitve in želite delati na Danskem? Ali želite dodatne informacije o tečaju e-učenja Make It Work in Denmark in kako se ga lahko udeležite? Preprosto ustvarite profil na spletnem mestu Work in Denmark in začnite!

 

Sorodne povezave:

Spletno mesto Work in Denmark

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Eures na Googlu+

Teme
Najboljša praksa EURESZunanje novice EURESZunanji deležnikiNamigi in nasvetiNovice/poročila/statistikaSocialni medijiMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.