Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article11 april 2018European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

E-læringskurset «skaper jobber» i Danmark

EURES-teamet i Danmark har laget et e-læringskurs som gjør det enklere for jobbsøkere å finne jobber i skandinaviske land.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Jobbsøking – spesielt i andre land – kan være en utfordrende prosess. Tidlig i mars 2018 bestemte EURES-teamet i Danmark seg for å hjelpe de som søker etter jobb i landet, ved å lansere det nettbaserte «Make It Work in Denmark»-kurset.

E-læringskurset holdes på engelsk og er utformet for å gi innsikt, kunnskap og råd knyttet til jobbsøking i Danmark, og består av fire moduler:

  1. Jobbsøking i Danmark: finne ledige stillinger, skrive søknad og utforme en CV som oppfyller behovene til danske selskaper;
  2. Kontakte selskaper og utføre vellykkede jobbintervjuer: komme i kontakt med selskaper og fremstå best mulig på jobbintervjuer;
  3. Bruke LinkedIn effektivt: optimalisere LinkedIn-profilen din for nettverksbygging og jobbsøking;
  4. Introduksjon til dansk arbeidskultur: navigere i danske arbeidsplasser og håndtere situasjoner som kanskje er ukjente.

Disse modulene inneholder blant annet sanne historier fra internasjonale personer som har funnet seg jobb i Danmark, interaktive øvelser, videoer om ulike emner og praktiske oppgaver.

Fleksibilitet er et nøkkelelement i Make It Work in Denmark. Kursets nettbaserte utforming gjør det til en slags bærbar plattform som er tilgjengelig via mobile enheter, som nettbrett og smarttelefoner. Registrering er åpen for alle og opererer på løpende basis, slik at folk kan starte kurset når det passer dem. Modulene kan også fullføres i flere økter og kan når som helst åpnes igjen, noe som gjør kurset til en tidløs ressurs for jobbsøkere.

Så langt har over 170 personer fra en rekke land startet kurset og de første reaksjonene har vært overveldende positive. «Jeg har gjennomgått modulene og må bare si at de er utrolig gode!» Dette deler Ágnes Kalmár, sivilingeniør fra Ungarn. «De har tonnevis av informasjon og inspirasjon. Jeg vil garantert besøke dem ofte.»

Stacey, en australsk helsefagarbeider som bor i Aarhus, er enig. «Jeg fant modulene svært engasjerende, interessante og informative. Informasjonen var relevant og ble presentert på en måte som var enkel å forstå. Jeg likte spesielt de ulike måtene informasjonen ble formidlet, da dette bidro til å beholde leserens oppmerksomhet gjennom modulene.»

EURES Danmark ser fremover og har som mål at 600 personer skal starte kurset hvert år. Dette målet er allerede på god vei til å bli oppnådd i 2018 takket være det høye antallet tidligere påmeldelser, som viser tydelig entusiasme for rådene, tipsene og kunnskapen kurset kan tilby jobbsøkere.

Er du en jobbsøker som leter etter jobb i Danmark? Ønsker du å finne ut mer om e-læringskurset Make It Work in Denmark og finne ut hvordan du kan delta? Kom enkelt i gang ved å opprette profil på Work in Denmark-nettstedet!

 

Relevante lenker:

Work in Denmark-nettstedet

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

EURES på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisEksterne EURES-nyheterEksterne interessenterRåd og tipsNyheter/rapporter/statistikkSosiale medierUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.