Skip to main content
Euroopan komission logo
EURES
Uutisartikkeli11 huhtikuu 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Tanskalaisella verkkokurssilla hommat hoituvat

Tanskan EURES-ryhmä on luonut verkkokurssin auttamaan työnhakijoita löytämään työtä Tanskasta.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Työn hakeminen – erityisesti toisessa maassa – voi olla haastavaa. Tanskan EURES-ryhmä päätti maaliskuun 2018 alussa auttaa Tanskasta töitä etsiviä käynnistämällä verkkokurssin nimeltä Make It Work in Denmark.

Verkkokurssin tarkoituksena on tarjota näkökulmia, tietoja ja vinkkejä työn hakemisesta Tanskassa. Kurssi on englanniksi, ja siinä on neljä moduulia:

  1. työn hakeminen Tanskassa: avointen työpaikkojen löytäminen, hakemuksen kirjoittaminen ja tanskalaisyritysten tarpeisiin vastaavan ansioluettelon laatiminen
  2. yhteyden ottaminen yrityksiin ja työhaastatteluissa onnistuminen: paras tapa ottaa yhteyttä yrityksiin ja esitellä itsensä työhaastatteluissa
  3. LinkedIn-palvelun tehokas käyttö: LinkedIn-profiilin käyttö mahdollisimman hyvin verkostoitumisessa ja työn etsinnässä
  4. tanskalaisen työpaikkakulttuurin esittely: miten toimia tanskalaisella työpaikalla ja mahdollisesti vieraissa tilanteissa.

Moduuleihin kuuluu tosielämän tarinoita Tanskasta töitä löytäneiltä kansainvälisiltä työntekijöiltä, vuorovaikutteisia harjoituksia, videoita eri aiheista ja käytännön tehtäviä.

Joustavuus on Make It Work in Denmark -verkkokurssin keskeinen tekijä. Koska kurssi on verkossa, sen voi suorittaa missä tahansa tablettien ja älypuhelinten kaltaisten mobiililaitteiden avulla. Kurssille voivat rekisteröityä kaikki. Sitä toistetaan jatkuvasti, joten sen voi aloittaa itselle sopivaan aikaan. Moduuleita voi myös täyttää ja muokata milloin tahansa, joten kurssi on työtä etsiville ajaton resurssi.

Tähän mennessä kurssin on aloittanut yli 170 ihmistä monista eri maista, ja ensimmäiset reaktiot ovat olleet erittäin myönteisiä. ”Kävin moduulit läpi, ja on sanottava, että ne ovat todella hyviä!” Näin toteaa unkarilainen rakennusinsinööri Ágnes Kalmár. ”Moduuleista saa runsaasti tietoa ja inspiraatiota, ja aion ehdottomasti käydä niissä usein uudelleen.”

Aarhusissa asuva australialainen terveydenhuollon ammattilainen Stacey on samaa mieltä. ”Minusta moduulit olivat erittäin vetäviä ja kiinnostavia, ja niissä oli paljon tietoa. Tiedot olivat merkityksellisiä, ja ne oli esitetty helposti ymmärrettävällä tavalla. Erityisesti pidin siitä, että tietoja välitettiin monella eri tavalla, koska se piti mielenkiinnon yllä kaikkien moduulien läpi.”

Tulevaisuudessa Tanskan EURES pyrkii siihen, että vuosittain kurssin aloittaa 600 henkilöä. Alkuinnostuksen perusteella tavoite voidaan hyvinkin saavuttaa jo vuonna 2018. Se osoittaa, että kurssilla on työnhakijoille tarjottavana selvästi tarpeellisia neuvoja, vinkkejä ja tietoja.

Oletko Tanskasta työtä etsivä työnhakija? Haluatko lisätietoa Make It Work in Denmark -verkkokurssista ja siihen osallistumisesta? Pääset aloittamaan helposti luomalla profiilin Work in Denmark -verkkosivustolla!

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Work in Denmark -verkkosivusto

 

Lisätietoja

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:

Aiheet
EURESin paras käytäntöUlkoiset EURES-uutisetUlkopuoliset sidosryhmätVinkkejäUutiset/raportit/tilastotSosiaalinen mediaNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.