Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel11. april 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

E-læringskursus "får det til at fungere" i Danmark

Eures Danmark har oprettet et e-læringskursus, der skal hjælpe jobsøgende med at finde arbejde i Danmark.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Jobsøgning — især i et andet land — kan være udfordrende. I begyndelsen af marts 2018 besluttede Eures Danmark at hjælpe jobsøgende i landet ved at iværksætte onlinekurset "Make It Work in Denmark’ course".

Dette e-læringskursus, der er beregnet til at give indsigt, viden og tips til jobsøgning i Danmark, er på engelsk og består af følgende fire moduler:

  1. Jobsøgning i Danmark: Hvordan man finder ledige stillinger, skriver en ansøgning og udarbejder et CV, der imødekommer danske virksomheders behov.
  2. Kontakt med virksomheder og vellykkede jobsamtaler: Hvordan man bedst kommer i kontakt med virksomheder og præsenterer sig selv ved jobsamtaler.
  3. Effektiv brug af LinkedIn: Hvordan man optimerer sin LinkedInprofil til at netværke og søge job.
  4. En introduktion til dansk arbejdspladskultur: Hvordan man begår sig på en dansk arbejdsplads og håndterer uvante situationer.

Disse moduler består af fortællinger fra det virkelige liv fra internationale personer, der har fundet arbejde i Danmark, interaktive øvelser, videoer om forskellige emner, og praktiske opgaver.

Fleksibilitet er et hovedelement i Make It Work in Denmark. At kurset er online gør det til en form for bærbar læring, som kan benyttes på mobile enheder, såsom tablets og smartphones. Alle kan tilmelde sig, og tilmelding sker løbende, så man kan begynde på kurset, når det passer en. Modulerne kan desuden færdiggøres i flere sessioner, og man kan til enhver tid vende tilbage til dem, hvilket gør kurset til en tidløs ressource for jobsøgende.

Over 170 personer fra en række lande er indtil nu begyndt på kurset, og de første reaktioner har været overvældende positive. "Jeg gik gennem modulerne, og jeg må sige, de er virkelig gode," siger Ágnes Kalmár, civilingeniør fra Ungarn. "Der er tonsvis af information og inspiration; jeg vil helt sikkert vende tilbage hertil ofte."

Stacey, en australsk sundhedsarbejder, der bor i Århus, er enig. "Jeg syntes modulerne var meget spændende, interessante og informative. Oplysningerne var relevante og blev præsenteret på en let forståelig måde. Især kunne jeg godt lide den varierede måde, informationen blev givet på; det var med til at fastholde læserens interesse gennem modulerne."

Fremover er det Eures Danmarks mål, at 600 personer tager kurset hvert år. Målet er allerede tæt på at blive nået i 2018 takket være det høje antal tidlige tilmeldinger, som viser, at der er stor entusiasme for de råd, tip og den viden, kurset tilbyder jobsøgende.

Søger du job i Danmark? Vil du vide mere om e-læringskurset Make It Work in Denmark, og hvordan du deltager? For at komme i gang skal du bareoprette en profil på webstedet Work in Denmark.

 

Relevante links:

Work in Denmark-webstedet

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
EURES bedste praksisEksterne EURES-nyhederEksterne interessenterRåd og tipsNyheder/rapporter/statistikSociale medierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.