Skip to main content
EURES
Novice9. junij 2021Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Z Euresom do uresničitve velikih sanj: zgodba Gaëlle Delvaux

Po diplomi iz umetnostne zgodovine se je 31‑letna Gaëlle odločila prepustiti se svoji strasti do pripravljanja zdravih jedi in postala kuharska mojstrica. Preberite, kako so ji Euresovi svetovalci pomagali uresničiti njene sanje in pridobiti mednarodne izkušnje v prestižni Michelinovi restavraciji.

Dreaming big with EURES: The story of Gaëlle Delvaux
Shutterstock

Zdrava hrana lahko reši svet

Ko je Gaëlle diplomirala na Svobodni univerzi v Bruslju, še ni vedela, da se bo kmalu podala na poklicno pot v kulinariki. Že od nekdaj je gojila strast do kuhanja. Preden je postala kuharska mojstrica, je kuhala na manjših srečanjih, kot so denimo rojstnodnevne zabave, pri čemer velja omeniti, da njena motivacija za pripravo jedi izvira iz prepričanja, da „lahko hrana reši svet“.

„Način naše prehrane vpliva na to, kako pridelujemo zelenjavo, kako ravnamo s tlemi in okoljem. Rada bi pomagala ljudem, da jedo lokalno pridelano in sezonsko hrano,“ pripoveduje Gaëlle.

Doseči zvezde

Ko se je Gaëlle odločila začeti poklicno pot kot kuharska mojstrica, se je zavedala, kako pomembne so mednarodne izkušnje, in v zvezi s tem si je upala sanjati velike sanje.

„Sanjala sem o tem, da bi delala v svetovno znani restavraciji Noma v Københavnu na Danskem. Ta restavracija ima mednarodni sloves in dve Michelinovi zvezdici, zato bi delo v njej zame pomenilo, da sem uspela.“

Euresova pomoč

Takrat se je mlada kuharska mojstrica odločila, da naveže stik z Euresovimi svetovalci pri Actiris International, mednarodnem oddelku za mobilnost na javnem zavodu za zaposlovanje za bruseljsko regijo. Čeprav je bila deležna njihove pomoči, se je zavedala, da je prihodnost v njenih rokah.

„Euresov svetovalec, s katerim sem bila v stiku, je bil izjemen, vendar sem se ves čas zavedala, da sem sama odgovorna za to, ali se bodo stvari premaknile naprej. Stopila sem v stik z različnimi restavracijami in se dogovorila za razgovor. Na koncu so mi ponudili pripravništvo v restavraciji Noma.“

Gaëlle se zaveda, da brez finančne pomoči oddelka Actiris International njeno pripravništvo ne bi bilo mogoče. „Življenje na Danskem je precej drago. S finančno podporo, ki sem jo prejela od Euresa, sem lahko ohranila svoj življenjski standard, kar mi je bilo zelo pomembno.“

Nič ni nemogoče

Gaëlle sedaj dela kot glavna kuharska mojstrica v eni od pariških restavracij. Po njenih trditvah jo je izkušnja v tujini obogatila z veliko novega znanja.

„Najpomembnejše veščine, ki sem jih pridobila, so bile sposobnost dela v skupini ter učenja eden od drugega v sproščeni delovni atmosferi. Postala sem tudi bolj ustvarjalna. Ugotovila sem, da sedaj obvladam stvari, ki so se mi prej zdele nemogoče, neizvedljive ali preveč zapletene. Zelo sem ponosna tudi na svoj življenjepis, ki je s to mednarodno izkušnjo dela v tujini postal bolj konkurenčen.“

Ali bi radi začeli svojo pustolovščino v tujini? Kljub pandemiji so naši Euresovi svetovalci stalno na voljo z nasveti in podporo iskalcem zaposlitve pri njihovem iskanju priložnosti po vsej Evropi. Obrnite se na Euresovo službo za pomoč uporabnikom in začnite iskati zaposlitev že danes.

 

Sorodne povezave:

Actiris International

Obrnite se na Euresovo službo za pomoč uporabnikom

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Teme
Najboljša praksa EURESMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.