Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli9. kesäkuuta 2021Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Haaveet todeksi EURESin avulla: Gaëlle Delvaux’n tarina

Taidehistorian tutkinnon suoritettuaan terveellisestä ruoasta ja ruoanlaitosta innostunut Gaëlle, 31, päätti kuunnella sisintään ja ryhtyä kokiksi. Lue seuraavasta, miten EURES-neuvojamme auttoivat Gaëllea toteuttamaan unelmansa ja saamaan kansainvälistä kokemusta arvostetussa Michelin-tähden ravintolassa.

Dreaming big with EURES: The story of Gaëlle Delvaux
Shutterstock

Terveellinen ruoka voi pelastaa maailman

Kun Gaëlle valmistui Brysselin ULB-yliopistosta (Université libre de Bruxelles), hän ei osannut arvata, että pian hän tekisi uraa ruoanlaiton parissa. Gaëlle oli aina rakastanut ruoanlaittoa. Ennen kokin uraa hän oli valmistanut ruokaa pieniä tilaisuuksia kuten syntymäpäiväjuhlia varten. Hänen suurin innoittajansa ruoanlaittoon oli kuitenkin ajatus siitä, että ruoka voi pelastaa maailman.

”Syömistottumuksemme vaikuttavat siihen, miten kasvatamme kasviksia sekä hoidamme maaperää ja ympäristöä. Haluan auttaa ihmisiä syömään lähi- ja satokausiruokaa”, Gaëlle toteaa.

Tavoittele unelmaasi

Kun Gaëlle päätti tulevansa kokiksi, hän ymmärsi, kuinka tärkeää olisi saada kansainvälistä kokemusta. Hän ei epäröinyt tavoitella jotain suurta.

”Unelmani oli työskennellä Tanskassa maailmankuulussa Noma-ravintolassa Kööpenhaminassa. Ravintola on maailmanlaajuisesti tunnettu, ja sille on myönnetty kaksi Michelin-tähteä. Työpaikan saaminen ravintolasta oli minulle merkittävin osoitus onnistumisesta.”

Tukea EURESilta

Niinpä kokin urasta haaveileva Gaëlle otti yhteyttä EURES-neuvojiin Actiris Internationalissa, joka on Brysselin alueen julkisen työvoimapalvelun kansainvälisen liikkuvuuden osasto. Saamastaan avusta huolimatta Gaëlle kuitenkin tiesi, että hänen tulevaisuutensa olisi hänestä itsestään kiinni.

”EURES-neuvojani oli loistava, mutta tiesin olevani itse vastuussa asian edistymisestä. Otin yhteyttä ravintoloihin ja sovin haastatteluista. Lopulta minut valittiin harjoitteluun Nomaan.”

Gaëlle on vakuuttunut, että ei olisi pystynyt suorittamaan harjoitteluaan ilman Actiris Internationalin antamaa taloudellista tukea. ”Tanskassa eläminen voi olla kallista. EURESilta saamani taloudellisen tuen turvin minun ei tarvinnut tinkiä elintasostani, mikä oli hyvin tärkeää minulle.”

Mikään ei ole mahdotonta

Gaëlle toimii nyt keittiömestarina pariisilaisessa ravintolassa. Hän sanoo oppineensa ulkomailta saamastaan kokemuksesta paljon.

”Yksi tärkeimmistä oppimistani asioista oli hyvä tiimityöskentely ja tietämyksen jakaminen muille hyvässä hengessä. Luovuuteni kehittyi huomattavasti. Ymmärsin, että voin toteuttaa asioita, jotka aiemmin vaikuttivat mahdottomilta tai liian vaikeilta toteuttaa. Olen myös hyvin ylpeä ansioluettelostani. Se on ulkomailta saadun kokemuksen myötä selvästi vakuuttavampi.”

Haluatko aloittaa oman seikkailusi ulkomailla? Pandemiasta huolimatta EURES-neuvojamme ovat valmiina antamaan neuvoja ja auttamaan työnhakijoita löytämään työmahdollisuuksia eri puolilta Eurooppaa. Ota yhteyttä EURES-neuvontapalveluun, niin pääset alkuun jo tänään.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Actiris International

Ota yhteyttä EURES-neuvontapalveluun

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
EURESin paras käytäntöNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.