Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel9. juni 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Drøm stort med Eures: Gaëlle Delvaux' historie

Efter endt uddannelse inden for kunsthistorie besluttede Gaëlle (31) at forfølge sin passion for sund madlavning og blive kok. Hør, hvordan vores Euresvejledere hjalp Gaëlle med at forfølge sin drøm og få international erfaring fra en prestigefyldt Michelinrestaurant.

Dreaming big with EURES: The story of Gaëlle Delvaux
Shutterstock

Sund mad kan redde verden

Da Gaëlle afsluttede sin uddannelse ved universitetet Vrije Universiteit Brussel, vidste hun ikke, at hun snart skulle sætte kurs mod en kulinarisk karriere. Hun havde dog altid haft en passion for madlavning. Før hun blev kok, havde hun lavet mad til mindre forsamlinger, som fødselsdage, men det, der motiverede hende mest til at lave mad, var hendes overbevisning om, at mad kan "redde verden".

"Vores spisevaner har betydning for, hvordan vi dyrker grøntsager, og hvordan vi behandler jorden og miljøet. Jeg vil gerne hjælpe folk med at spise lokale og sæsonbestemte madvarer," siger Gaëlle.

Grib ud efter stjernerne

Da Gaëlle besluttede sig for påbegynde en karriere som kok, vidste hun, hvor vigtigt det var at få noget international erfaring, og hun tøvede ikke med at drømme stort.

"Min drøm var at arbejde på den verdensberømte restaurant noma i København. Det er en restaurant, som er berømt internationalt og har to Michelinstjerner, så et job der ville være den ultimative succes for mig."

Hjælp fra Eures

Den unge kok tog kontakt til Euresvejlederne i Actiris International — afdelingen for international mobilitet i den offentlige arbejdsformidling i Bruxellesregionen. Selv om hun fik hjælp, var Gaëlle dog klar over, at hendes fremtid var op til hende selv.

"Min Euresvejleder var fantastisk, men jeg vidste, det var mit ansvar at føre planerne ud i livet. Jeg tog kontakt til nogle restauranter og var til nogle samtaler og fik til sidst en praktikplads hos noma."

Gaëlle tror ikke, hun kunne have klaret praktikopholdet uden økonomisk støtte fra Actiris International. "Det er ret dyrt at leve i Danmark. Takket være den økonomiske støtte fra Eures kunne jeg opretholde min levestandard, hvilket var meget vigtigt for mig."

Intet er umuligt

Gaëlle arbejder nu som køkkenchef på en restaurant i Paris. Når hun ser tilbage på sin tid i udlandet, føler hun, at hun har lært meget.

"En af de vigtigste ting, jeg lærte, var at arbejde godt i et team og dele viden med godt humør. Jeg blev langt mere kreativ, og det er gået op for mig, at ting, der før virkede umulige, urealistiske eller for komplicerede, nu er inden for rækkevidde. Jeg er også meget stolt af mit CV, som er langt mere konkurrencedygtigt nu, hvor jeg har international erfaring."

Vil du starte dit eget eventyr i udlandet? Trods pandemien står vores Euresvejledere klar til at rådgive og hjælpe jobsøgende med at finde muligheder i hele Europa. Kontakt Eureshelpdesken, og kom i gang i dag.

 

Relevante links:

Actiris International

Kontakt Eureshelpdesken

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
EURES bedste praksisUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.