Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
EURES
Sajtócikk8 április 2020Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

COVID-19

Abban az időben, amikor az Európai Unióban virágzik a koronavírus járvány, az Európai Bizottság koordinálja a koronavírus-járvány kitörésére adandó közös európai választ közegészségügyi ágazataink megerősítése és az EU-ra gyakorolt társadalmi-gazdasági hatás enyhítése érdekében.

COVID-19

Abban az időben, amikor az Európai Unióban virágzik a koronavírus járvány, az Európai Bizottság koordinálja a koronavírus-járvány kitörésére adandó közös európai választ közegészségügyi ágazataink megerősítése és az EU-ra gyakorolt társadalmi-gazdasági hatás enyhítése érdekében. Minden rendelkezésünkre álló eszközt mozgósítunk annak érdekében, hogy segítsük az uniós tagállamokat nemzeti válaszintézkedéseik összehangolásában. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb bizottsági híreket itt tekintheti meg.

Határozott intézkedések vannak folyamatban a járvány terjedésének megfékezése érdekében. A Bizottság tisztában van azzal, hogy a határlezárások milyen hatást gyakorolnak a munkavállalók szabad mozgására, különös tekintettel azokra, akik munkavállalás céljából rendszeresen ingáznak egy másik uniós tagállamba. Ezért a Bizottság új gyakorlati tanácsokat adott ki annak biztosítása érdekében, hogy az EU-n belüli utazó munkavállalók, különösen azok, akik a koronavírus-pandémia elleni küzdelem szempontjából kritikus munkakört töltenek be, eljussanak munkahelyükre. Bővebb információt itt talál.

Vigyázzanak magukra!

Kapcsolódó szakasz(ok)
Súgó és támogatásÉlet és munka

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.