Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel11. oktober 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Kan det at bo i udlandet øge ens selvbevidsthed?

Ifølge Oxford Dictionary kan selvbevidsthed defineres som "bevidst kendskab til ens egen karakter og egne følelser". Det er vores evne til at definere, hvem vi er som mennesker, kende vores værdier og vide, hvad vi ønsker os af livet.

Can living abroad boost your self-awareness?
EURES

Men hvad har det alt sammen at gøre med at bo i udlandet?

Undersøgelsen

En gruppe forskere fra Rice University, Columbia University, University of North Carolina og Massachusetts Institute of Technology har for nylig foretaget en undersøgelse af sammenhængen mellem at bo i udlandet og graden af selvbevidsthed. De fandt nogle interessante sammenhænge.

Undersøgelsen var baseret på tilbagemeldinger fra næsten 2 000 personer, hvoraf nogle havde boet i udlandet og andre ikke. Som oplyst af World Economic Forum viste resultaterne, at det at bo i udlandet øger selvbevidstheden, da det "udløser selvvurderende overvejelser om, hvorvidt en del af deres identitet reelt er bestemmende for, hvem de er, eller om den bare afspejler deres kulturelle opvækst". Enkelt sagt betyder det, at det at bo i en fremmed kultur udfordrer os til at reflektere over vores egentlige værdier og hvem vi er – frem for bare at acceptere de værdier og den selvopfattelse, vi er opdraget med.

Undersøgelsen viste også, at den tid, man tilbringer i udlandet, er vigtigere end hvor mange lande, man har boet i. Jo længere tid man er væk, desto bedre tid har man til selvrefleksion.

Fordelene

Høj selvbevidsthed kan hjælpe os med at styrke vores relationer og færdigheder og styre vores liv i en positiv retning. Det styrker både tilfredshed og selvtillid, for ved vi, hvem vi er, kan det få os til at træffe beslutninger, der lettere fører til tilfredshed. Dette giver os større selvtillid.

Sådanne beslutninger vedrører ikke kun vores personlige liv. Der er også tegn på, at større selvbevidsthed kan have en positiv indflydelse på evnen til at skaffe sig arbejde ved at styrke evnen til at træffe beslutninger på arbejdsstedet og angående karrieren i det hele taget.

Konklusionen

At bo i udlandet kan være et spændende eventyr, men det kan også være så meget mere. Er du allerede i denne situation, så giv dig tid til selvrefleksion – det er aldrig til at vide, hvor det kan føre dig hen. Og er du endnu ikke slået ind på denne vej, har denne artikel forhåbentlig vist dig, at det er en erfaring, der indeholder meget mere end du måske først havde regnet med.

 

Relevante links:

Forskningsundersøgelse: Den korteste vej til sig selv finder man rundt i verden: At bo i udlandet giver en klarere selvopfattelse

World Economic Forum: Hvad det gør ved selvbevidstheden at bo i udlandet

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEksterne EURES-nyhederEksterne interessenterArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederNyheder/rapporter/statistikRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.