Skip to main content
EURES
Nyhetsartikel8 januari 2018Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Fördelarna med att arbeta i Portugal – en bulgarisk historia

De senaste tre åren har över 800 bulgariska säsongsarbetare i jordbrukssektorn hittat anställning i Portugal.

The benefits of working in Portugal – the Bulgarian story
EURES Plovdiv

Programmet för rörlighet inom säsongsarbeten främjas av Eures Bulgarien i nära samarbete med Eures Portugal. Initiativet hjälper portugisiska arbetsgivare att tillfälligt anställa arbetstagare i jordbrukssektorn under högsäsongen när personalbristen är extra stor.

Bulgariska jordbrukare hjälper sina yrkesfränder i vackra Algarve – Portugals sydligaste region och en av Europas populäraste turistdestinationer. Algarve bjuder på ett stort urval av säsongsbetonade arbetstillfällen inom jordbruk och turism och ligger dessutom i en pittoresk kustmiljö med ett underbart klimat.

Bulgariens offentliga arbetsförmedling har ansvaret för organiseringen av hela processen och erbjuder kompletta anställningstjänster för både arbetssökande och arbetsgivare.

Arbetsförmedlingen ger information till potentiella sökande, är med i urvalsprocessen av kandidater, hjälper till med organiseringen av intervjuer i landet och tillhandahåller omfattande information om levnads- och arbetsvillkor till godkända sökande. Jordbrukarna stöds av Euresrådgivarna i varje steg – under ansökningsprocessen och intervjuerna, under resan till Portugal och till och med vid hemkomsten.

Men det bulgariska Euresteamet gör förstås inte allt detta själv. De får hjälp och stöd från sina kolleger i Portugal.

– Det är viktigt att nämna det täta samarbetet med Euresteamet i Portugal som är till stor hjälp i kommunikationen med arbetsgivarna, säger Euresrådgivaren och utbildningssamordnaren Daniela Piryankova vid Bulgariens offentliga arbetsförmedling.

De hjälper inte bara till med logistiken och kommunikationen med arbetsgivarna utan gör också besök på gårdarna för att se till att de bulgariska arbetstagarna har allt de behöver.

Det är tack vare detta stabila samarbete och hänsynen till detaljer som projektet för säsongsarbeten mellan Bulgarien och Portugal har varit så framgångsrikt de senaste tre åren.

Att arbeta i Portugal har många fördelar: vackra stränder, den Iberiska halvöns fantastiska landskap, utsökta viner och fisk och skaldjur direkt från havet. Det är den idealiska miljön för en perfekt balans mellan arbete och fritid.

Så om du letar efter det perfekta säsongsjobbet, varför inte prova Portugal? Kontakta en Euresrådgivare nära dig redan i dag för mer information.

 

Länkar:

Eures Bulgarien

Offentliga arbetsförmedlingen – Bulgarien

Eures Portugal

 

Läs mer:

Hitta en Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Teman
EURES bästa praxisRåd och tipsArbetsmarknadsnyheter/mobilitetsnyheterRekryteringstrender
Relaterade avsnitt
Leva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.