Skip to main content
EURES
News article11 november 2022European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Er du en ung gründer? Disse vanene vil hjelpe deg å bli mer vellykket

En god forretningsidé kan bringe deg inn i entreprenørskapens verden, men en robust daglig rutine kan holde deg på veien til suksess. Hvis du er en ung gründer, ta en titt på disse tipsene for å hjelpe deg med å nå målene dine.

Are you a young entrepreneur? These habits will help you be more successful

Planlegg tiden din med omhu

Noe av det første du må ha lært om det å være gründer, er at tid er penger. Jo bedre du bruker tiden, desto mer penger sparer du. Derfor er det viktig at du bruker tiden klokt. Sørg for å alltid ha en plan for morgendagen og begynn alltid med den vanskeligste eller mest presserende oppgaven på listen. På denne måten vil du alltid fullføre de mest presserende oppgavene, selv om noe uventet skulle dukke opp i løpet av dagen. Energinivået synker gjerne etter hvert som dagen går, så hvis du lar de enkleste oppgavene stå til sist, vil dette hjelpe deg med å optimalisere tiden.

Hold styr på utgifter og inntekter

Hold daglig oversikt over bedriftens utgifter og inntekter. Sørg for å gjøre rede for alt (f.eks. strømregninger). Dette vil gi deg en bedre oversikt over din nåværende kapital og hjelpe deg med å planlegge fremtidige investeringer. Finn måter du kan gjøre store endringer i bedriften med minimale investeringer. En enkel programvare kan for eksempel bidra til å strømlinjeforme kundenes opplevelse av bedriften din eller hjelpe de ansatte med å gjøre arbeidet sitt bedre. Dine investeringer skal hjelpe deg og dine ansatte til å jobbe smart – ikke hardt – for å oppnå de beste resultatene.

Tenk langsiktig

Mange utålmodige gründere er ivrige etter store resultater og raske penger. Husk at svært få bedrifter som starter med stor suksess, klarer å opprettholde dette tempoet og forbli bærekraftige. Hvis du ønsker å bygge en pålitelig virksomhet, bør du være forberedt en sakte fremgang, spesielt i den innledende fasen. Sett realistiske mellom- og langsiktige mål, og følg med på fremgangen. Noen eksempler på små oppstartsbedrifter som tok lang tid før de ble vellykkede inkluderer Spotify, Shutterstock og WhatsApp.

Fortsett å lese og hold deg oppdatert

Sørg for at du setter av tid til lesing hver dag. Lesing vil stimulere hjernen din og gi deg en pause fra arbeidet. Selv om bedriften din gjør det bra nå, er det ikke garantert at det forblir slik. Andre kan komme og tilby det samme som deg, bedre og billigere. Derfor er det viktig å holde seg oppdatert med de siste utviklingene i din sektor for å sikre at bedriften er konkurransedyktig. Det er mange måter å holde seg oppdatert på – fra relevant litteratur og nettsteder til sektorspesifikke podcaster. Hvis du ofte er på farten, kan du også prøve å lytte til lydbok, for eksempel på Storytel eller Audible.

Sunn kropp, sunt sinn

Bedriften din er en refleksjon av din fysiske og mentale tilstand. Av den grunn er viktig å sørge for å ta vare på kropp og sinn. Unngå usunn mat og sørg for et balansert kosthold som gir deg alle nødvendige vitaminer og mineraler for dagen. Reduser alkoholforbruket innenfor rimelighetens grenser og prøv å unngå å drikke kvelden før du har viktige oppgaver å gjøre. Daglig mosjon (f.eks. yoga eller løping) vil øke mengden blodtilførsel til hjernen og kroppen. Som gründer kan du bli fristet til å tenke på arbeidet hele tiden, å koble av er imidlertid avgjørende for din psykiske helse. En fin måte å gjøre dette på er å meditere, lytte til musikk eller gjøre noe kreativt som ikke har med arbeidet å gjøre, for eksempel tegning eller hagearbeid. Det finnes mange forskjellige meditasjonsapper som kan hjelpe deg med å gjøre det til en vane. Ett eksempel er Petit BamBou, som tilbyr meditasjonsøkter på engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk og nederlandsk.

Få mest mulig ut av EURES

Enten du ønsker å ansette nye medarbeidere eller praktikanter, så er EURES det alternativet for å finne nye rekrutter som oppfyller dine behov. Finn en EURES-rådgiver i regionen din eller kontakt din lokale EURES-rådgiver via chattetjenesten for å finne ut hvordan EURES kan hjelpe virksomheten din.

I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Audible

Top 10 Most-Recommended Entrepreneurship Podcasts

Chat med EURES-rådgivere

Petit BamBou

Søk etter EURES-rådgivere

Storytel

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRåd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & supportRåd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.