Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
EURES
Sajtócikk11 november 2022Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Ön fiatal vállalkozó? Ezek a szokások segíthetik abban, hogy sikeresebb legyen

Egy nagyszerű üzleti ötlet belépőt jelenthet a vállalkozás világába, ahhoz azonban, hogy a siker felé vezető úton maradjon, stabil napi rutinra lesz szüksége. Ha Ön fiatal vállalkozó, olvassa el ezeket a tippeket, amelyek segíthetik céljai elérésében.

Are you a young entrepreneur? These habits will help you be more successful

Okosan ossza be az idejét

A legelső dolgok egyike, amelyeket a vállalkozói lét kapcsán bizonyára megtanult: az idő pénz. Minél jobban kihasználja az idejét, annál több pénzt takaríthat meg. Ezért fontos, hogy okosan ossza be az idejét. Ügyeljen arra, hogy mindig legyen terve a következő napra, és tennivalói közül mindig a legnehezebb vagy legsürgetőbb feladattal indítsa a napot. Így ha a nap későbbi szakaszában valamilyen váratlan helyzet áll elő, Ön a legsürgetőbb feladatait már elvégezte. A nap előrehaladtával mindenkinek fogy az energiája, ha tehát a legegyszerűbb feladatokat hagyja utoljára, ezzel optimalizálja az idő felhasználását.

Kövesse nyomon a kiadásait és a bevételeit

Napi rendszerességgel kövesse nyomon vállalkozása kiadásait és bevételeit. Ügyeljen arra, hogy mindent figyelembe vegyen (pl. a közüzemi számlákat is). Ha így jár el, jobb rálátása lesz az aktuálisan rendelkezésére álló forrásokra, és jobban tudja majd tervezni a jövőbeli beruházásokat. Próbáljon meg olyan lehetőségeket találni, amelyek révén minimális befektetéssel tud jelentős változtatásokat megvalósítani vállalkozásában. Például egy egyszerű szoftver is hozzájárulhat ahhoz, hogy ügyfelei könnyebben tudjanak kapcsolatot tartani a vállalkozással, vagy segítheti az alkalmazottakat abban, hogy jobban ellássák munkájukat. A beruházásoknak abban kell segíteniük Önt és munkatársait, hogy intelligensebb, nem pedig keményebb munkával érjék el a legjobb eredményeket.

Gondolkodjon hosszú távra

Sok türelmetlen vállalkozó szeretne hamar nagy eredményeket látni és gyorsan minél több pénzt keresni. Emlékezzen arra, hogy nagyon kevés olyan vállalkozás van, amely rendkívül sikeresen indul, majd képes tartani a tempót és hosszú távon is jól működni. Ha megbízható vállalkozást kíván építeni, álljon készen arra, hogy a fejlődés lassú lesz, különösen a kezdeti szakaszban. Határozzon meg reális közép- és hosszú távú célokat, és kövesse nyomon az ezek felé tett előrehaladást. Íme néhány példa: a Spotify, a Shutterstock és a WhatsApp sem siették el, és sokáig kis induló vállalkozásként működtek, mielőtt sikeressé váltak volna.

Folyamatosan olvasson, és ne maradjon le az aktualitásokról

Ügyeljen arra, hogy minden nap időt fordítson az olvasásra. Az olvasás serkenti az agyat, és közben nem a munkájára gondol. Csak mert a vállalkozása éppen jól megy, nem jelenti azt, hogy ez mindig így is marad. Előfordulhat, hogy felbukkan valaki, aki ugyanazt nyújtja, mint Ön, de jobban és olcsóbban. Ezért fontos, hogy vállalkozása versenyképességének fenntartása érdekében folyamatosan lépést tartson saját ágazatának legújabb fejleményeivel. A szakirodalom és honlapok tanulmányozásán túlmenően az ágazatspecifikus podcastok is segíthetnek abban, hogy a vállalkozók megismerjék a legújabb fejleményeket. Ha gyakran utazik, megpróbálhat hangoskönyvet is hallgatni, például a Storytel vagy az Audible csatornán.

Ép testben ép lélek

Vállalkozása az Ön saját fizikai és mentális állapotát tükrözi. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy óvja saját testi és szellemi egészségét. Kerülje az egészségtelen élelmiszereket, és ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozottan étkezzen, naponta biztosítva a szervezete számára minden szükséges vitamint és ásványi anyagot. Szorítsa az alkoholfogyasztást észszerű határok közé, és ne igyon, ha másnap fontos feladatai vannak. A napi testedzés (pl. jóga, futás) javítja az agy és a test vérellátását. Vállalkozóként kísértést érezhet arra, hogy egyfolytában a munkáján gondolkodjon, de mentális egészsége szempontjából elengedhetetlen, hogy időnként ki tudjon kapcsolni. Ennek nagyszerű módja a meditálás, a zenehallgatás, vagy olyan kreatív feladatok elvégzése, amelyeknek semmi közük a munkához, például a rajzolás vagy a kertészkedés. Rengeteg meditációs alkalmazás segíthet abban, hogy ezt rendszeressé tegye. Erre példa a Petit BamBou, amely angol, spanyol, francia, német, olasz és holland nyelven kínál meditációs gyakorlatokat.

Hozza ki a lehető legtöbbet az EURES-ből!

Akár új munkatársakat, akár gyakornokokat szeretne felvenni, az EURES a legjobb lehetőség arra, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő új kollégákat. Keressen saját régiójában EURES-tanácsadót, vagy csevegőablakban vegye fel a kapcsolatot helyi EURES-tanácsadójával, hogy megtudja, hogyan segítheti vállalkozását az EURES.

Partnerségben az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával.

 

Kapcsolódó linkek:

Audible

A 10 legnépszerűbb vállalkozói podcast

Beszélgetés az EURES tanácsadóival

Petit BamBou

EURES-tanácsadók keresése

Storytel

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásJavaslatok és tippekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Súgó és támogatásJavaslatok és tippek
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.