Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES
Новинарска статия20 Септември 2017 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Търсите ли приключението на своя живот? Лапландия ви зове!

Търсите ли нова работа, а не каква да е работа? Може би си мечтаете за длъжност с драматизъм и приключения? Копнеете ли за работно място, което да е поне малко по-различно или дори уникално? Ако сте на тази вълна, четете по-нататък!

Are you looking for the adventure of a lifetime? Lapland is calling!
Work in Lapland - YouTube

EURES Финландия се надява да привлече вниманието на търсещи работа, интересуващи се от туристическия сектор, и ги кани да участват в организирания от тях Европейски онлайн ден на труда, който ще се проведе на 27 септември.

Това събитие за набиране на персонал под надслов „Work in Lapland- Welcome to Finland“ (Работа във Лапландия - добре дошли във Финландия) си поставя за цел да свърже търсещи работа от цяла Европа с работодатели от финландските сектори на туризма, хотелиерството и кетъринга.

Възможно ли е работата в хотел в Лапландия да бъде наистина толкова различна от работата в местния ви хотел Holiday Inn? Оставяме на вас да прецените. Просто вижте видеоматериала “Work in Lapland- Welcome to Finland” (Работа във Лапландия - добре дошли във Финландия) и решете сами.

Гледки на уютни дървени бунгала, покрити със сняг пейзажи и вълшебният спектакъл на Северното сияние... чувствате ли се вече запалени?

Служителката на EURES, Tuija Pahnila, се надява това да е така: „Целта на видеоматериала е да даде представа за свободата и избавлението от забързания свят и уличния шум. Искахме зрителите да почувстват атмосферата на Севера и да облечем в плът мечтите на живота им.“

Лапландия е най-северният регион на Финландия и освен спиращи дъха изгледи, тя има и процъфтяващ сектор на пътуванията и туризма. Регионът се нуждае ежегодно от многобройна международна работна сила, най-вече през зимния сезон, но не само тогава, има възможност и за дългосрочни перспективи.

От видеоматериала се вижда ясно, че Лапландия е единствено по рода си място за работа. Къде другаде можете да работите за истинския Дядо Коледа или да сте туристически гид с кучета хъски и северни елени? Други длъжности, които може да изглеждат „нормални“ на всяко друго място, се превръщат в магически благодарение на уникалното местоположение на Лапландия.

Събитието за онлайн набиране на персонал “Work in Lapland- Welcome to Finland” (Работа във Лапландия - добре дошли във Финландия) е идеалната възможност да подаде своето заявление за различни длъжности и да предприемете първата стъпка към възможност, която се предоставя веднъж в живота. 

Можете да намерите допълнителна информация за Европейския онлайн ден на труда “Work in Lapland - Welcome to Finland” (Работа във Лапландия - добре дошли във Финландия) или да се регистрирате за събитието тук! Дядо Коледа ви очаква...

 

Връзки по темата:

Видеоматериал „Работа в Лапландия“

Европейски онлайн ден на труда „Работа в Лапландия“

 

Допълнителна информация:

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

EURES в Google+

Теми
Бизнес /ПредприемачествоДни/събития на работаНовини от пазара на труда/новини за мобилносттаТенденции при набиране на персоналСоциална медияМладост
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.