Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES
Novice24 april 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Vse o programu Erasmus+

Erasmus+ je program Evropske komisije za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport. Od leta 2014 je program Erasmus+ pomagal tisočim mladim osebam in organizacijam k razširitvi obzorja v tujini, razvoju veščin in spretnosti (mladih ljudi) ter poglobitvi nabora znanj in spretnosti zaposlenih (v organizacijah).V tem članku si bomo ogledali nekaj priložnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ vsem mladim in organizacijam, registriranim na platformi Drop’pin@EURES.

All about Erasmus+
Shutterstock

Mladi

Priložnosti za mlade ljudi (stare od 13 do 30 let) v okviru programa Erasmus+ so zasnovane tako, da jim pomagajo pri razvoju novih znanj in spretnosti, spoznavanju novih kultur, učenju novega jezika in pridobivanju dragocenih izkušenj na področjih, ki jih zanimajo.

Izmenjave mladih potekajo tako, da mladi ljudje iz ene ali več držav članic EU sodelujejo v skupnem delovnem programu, prostovoljno delo v tujini pa posreduje Evropska prostovoljska služba (EVS).

Študenti

Prek programa Erasmus+ se lahko študenti odpravijo na študij v tujino, kjer lahko okrepijo svoje komunikacijske veščine, nadgradijo znanje tujih jezikov in razvijejo medkulturne spretnosti v zanimivem novem okolju. Obdobje študija v tujini lahko traja od 3 do 12 mesecev, na voljo pa so diplomski študijski programi, magisterij in doktorski študij.

Druge priložnosti za študente zajemajo pripravništva v tujini, kamor spada med drugim tudi opravljanje delovne prakse in vajeništva. Na voljo so tako študentom kot tudi svežim diplomantom za obdobje od 2 do 12 mesecev, kar mladim omogoča razširitev znanj in spretnosti ter spoznavanje različnih kultur.

Organizacije

Program Erasmus+ ponuja niz možnosti za organizacije s področja izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Visokošolske organizacije lahko tako napotijo svoje osebje na izpopolnjevanje ali poučevanje v tujini. Možnost poučevanja in izpopolnjevanja je na voljo tudi osebju organizacij za poklicno izobraževanje in usposabljanje, učiteljem šolskih ustanov in andragoških zavodov ter mladinskim delavcem. 

Financiranje je na voljo za inovativne projekte, katerih namen je izboljšanje obstoječih praks v obliki strateških partnerstev, koalicij znanja in koalicij sektorskih znanj in veščin. Projekti krepitve zmogljivosti podpirajo modernizacijo visokošolskega izobraževanja in razvoj mladinskega dela ter neformalnih oblik učenja.

Več informacij

Več informacij o programu Erasmus+ in o tem, kaj ponuja mladim ljudem in organizacijam, je na voljo na njegovem spletišču.

 

Sorodne povezave:

Priložnosti za mlade ljudi

priložnosti za študente

možnosti za organizacije

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Eures na Googlu+

Teme
Zbirka orodij EU za mobilnostZunanji deležnikiNamigi in nasvetiNovice/poročila/statistikaMladina
Povezani razdelki
Pomoč in podporaŽivljenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.