Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
EURES
Sajtócikk24 április 2017Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Amit az Erasmus+ programról tudni érdemes

Az Erasmus+ az Európai Bizottságnak az oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló programja. Az Erasmus+ 2014 óta segíti fiatalok és szervezetek ezreit abban, hogy külföldön tágítsák ki horizontjukat, fejlesszék képességeiket (fiatalok) és javítsák alkalmazottaik képességbázisát (szervezetek).Az alábbi cikkben áttekintést kaphatunk az Erasmus+ által a Drop’pin@EURES-t használó fiataloknak és szervezeteknek kínált lehetőségekről.

All about Erasmus+
Shutterstock

Fiatalok

Az Erasmus+ (13 és 30 év közötti) fiataloknak szóló lehetőségei új képességek elsajátításában, új kultúrák megismerésében, új nyelvek tanulásában és az érdeklődésük tárgyát képező területeken történő tapasztalatszerzésben segítik a fiatalokat.

Az ifjúsági csereprogramokba egy vagy több, közös munkaprogramban részt vevő uniós országból vonnak be fiatalokat, míg a külföldi önkéntes munkával kapcsolatos lehetőségek az Európai önkéntes szolgálaton keresztül érhetők el.

Hallgatók

Az Erasmus+ segítségével a hallgatók külföldön folytathatnak tanulmányokat, amelynek során egy izgalmas új környezetben fejleszthetik kommunikációs és interkulturális készségeiket, valamint nyelvtudásukat. Ezek a tanulmányi időszakok 3-12 hónapig tartanak, és egyetemi alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak rá.

Az egyéb hallgatói lehetőségek közé tartoznak a külföldi gyakorlatok, mint például a szakmai gyakorlat és a gyakornoki állás. A hallgatói státuszban lévő és végzős fiatalok számára is nyitva álló gyakorlatok 2-12 hónapig tartanak, és lehetőséget adnak képességeik különböző kultúrákban való továbbfejlesztésére.

Szervezetek

Az Erasmus+ számos szervezeteknek szóló lehetőséget is felkínál az oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport területén. A felsőoktatási intézmények alkalmazottai külföldi képzésben vehetnek részt vagy külföldön oktathatnak. A szakképzés, iskolai oktatás, felnőttoktatás és ifjúságsegítés területén dolgozók is képezhetik magukat vagy taníthatnak külföldön.

Pénzügyi támogatást a gyakorlatok javítását célzó – stratégiai partnerségek, ágazati szakképzettség-fejlesztési szövetségek és tudásfejlesztési szövetségek formájában megvalósuló – innovatív projektek kaphatnak. A kapacitásépítési projektek a felsőoktatás modernizálását, valamint az ifjúsági munka és a nem formális tanulás fejlesztését támogatják.

További információk

További információ az Erasmus+ programról, valamint az annak keretében a fiatalok és a szervezetek számára felkínált lehetőségekről a program weboldalán található.

 

Kapcsolódó linkek:

fiataloknak szóló lehetőségei

hallgatói lehetőségek

szervezeteknek szóló lehetőséget

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
EU mobilitási eszköztárKülső érintettekJavaslatok és tippekHírek/jelentések/statisztikaIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Súgó és támogatásÉlet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.