Skip to main content
EURES
News article12 mars 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

8 grunner til at du bør vurdere sesongarbeid

Sesongarbeid (eller midlertidig arbeid) anses ofte som et sekundært, mindre attraktivt alternativ sammenlignet med fulltidsjobb, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Nedenfor deler vi en liste over grunner til at du bør vurdere sesongarbeid.

8 reasons you should consider seasonal work
Shutterstock
  1. Få sjansen i begynnerstillinger

  Sesongarbeid tilbyr ofte begynnerstillinger som ville være mye vanskeligere å finne i andre sektorer. Dette kan være et springbrett og gi deg erfaring som kan føre til en relevant karrieremulighet senere.

  1. Prøv ut et nytt fagfelt eller en ny arbeidsgiver

  Er du ute etter å prøve en ny karrierevei eller er interessert i å arbeide med en annen arbeidsgiver, kan sesongarbeid gi deg mulighet til å prøve det ut i visshet om at dersom du ikke liker det, har du ikke forpliktet deg i det lange løp.

  1. Benytt deg av unike kompetansemuligheter

  Variasjonen innen tilgjengelige sesongarbeidsmuligheter (ved skidestinasjoner eller festivaler og i butikk eller landbruket, for eksempel) kan gi deg sjansen til å forbedre spesifikk og ettertraktet kompetanse som du kanskje ikke kan tilegne deg i andre roller.

  1. Styrk CV-en din

  Hvis du er mellom jobber, kan sesongarbeid være en fin måte å fylle hullene i CV-en på. Samtidig kan det gi deg verdifull kompetanse og sårt tiltrengt inntekt i mellomtiden.

  1. Få en fot innenfor

  Akkurat som sesongarbeid kan gi deg mulighet til å prøve ut å jobbe med en bestemt arbeidsgiver eller på et visst fagfelt, gir det også dem mulighet til å prøve ut deg og se hvordan du passer i deres arbeidsmiljø. Synes arbeidsgiveren at du er særlig hardtarbeidende og motivert, er det god sjanse for at du blir tilbudt en langtidsstilling.

  1. Skaff deg et bredere nettverk av faglige kontakter

  Selv om du ikke tilbys fulltidsstilling når sesongkontrakten er ferdig, vil du likevel ha jobbet med en hel gruppe nye mennesker som potensielt kan tenke på deg når det dukker opp framtidige muligheter.

  1. Reis

  Mye sesongarbeid er å finne i turistbransjen. Her kan du få mulighet til å reise og arbeide utenlands, se nye steder og oppleve nye kulturer. Og dette får du betalt for å gjøre!

  1. Arbeid ute i det fri

  Naturligvis foregår mye sesongarbeid utendørs. Dette er den typen arbeid som er mest avhengig av årstidene og været. Det er mange fordeler med å arbeide ute i det fri. For eksempel kan det styrke immunforsvaret og være positivt for den psykiske helsen.

  Vi håper disse tipsene vil inspirere deg til å sjekke ut sesongarbeidsmuligheter som kan være relevante for dine egne karrieremål!

  I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

   

  Les mer:

  Europeiske jobbdager

  Drop'pin@EURES

  Finn EURES-rådgivere

  Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

  EURES’ jobbdatabase

  EURES’ tjenester for arbeidsgivere

  EURES’ aktivitetskalender

  Kommende arrangementer på nett

  EURES på Facebook

  EURES på Twitter

  EURES på LinkedIn

  Nærmere opplysninger

  Temaer
  Råd og tipsUngdom
  Sektor
  Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

  Ansvarsfraskrivelse

  Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.