Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel12. marts 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Otte grunde til, at du bør overveje sæsonarbejde

Sæsonarbejde (eller midlertidigt arbejde) betragtes ofte som en sekundær, mindre ønskværdig mulighed i forhold til fuldtidsbeskæftigelse. Sådan behøver det dog ikke at forholde sig. Nedenfor findes en liste over grunde til, at du bør overveje sæsonarbejde.

8 reasons you should consider seasonal work
Shutterstock
 1. Få adgang til begynderjob

Sæsonbeskæftigelse tilbyder ofte begynderjob, som det ville være meget sværere at finde i andre sektorer. Dette kan være et springbræt og give dig erfaringer, som kan føre til en relevant karrieremulighed senere.

 1. Prøv et nyt arbejdsområde eller en ny arbejdsgiver

Hvis du gerne vil prøve et nyt karriereforløb eller er interesseret i at arbejde hos en anden arbejdsgiver, kan sæsonbeskæftigelse give dig mulighed for at afprøve dette i sikker forvisning om, at hvis du ikke synes om det, er du ikke forpligtet til at forblive dér i længere tid.

 1. Udnyt unikke færdigheder og muligheder

Med de mange forskellige muligheder for sæsonarbejde, der findes (f.eks. på skisportssteder, festivaler og inden for detailhandel eller landbrug), kan du få lejlighed til at forbedre specifikke og efterspurgte kompetencer, som du måske ikke kan udvikle i andre stillinger.

 1. Styrk dit CV

Hvis du er i jobskifte, kan sæsonarbejde være en god måde til at afhjælpe huller i dit CV og give dig værdifulde kvalifikationer og en hårdt tiltrængt indkomst i mellemtiden.

 1. Åbn døren til fremtidigt arbejde

Ligesom sæsonarbejde kan give dig mulighed for at prøve at arbejde hos en bestemt arbejdsgiver eller på et bestemt område, giver det også dem mulighed for at afprøve dig og finde ud af, hvordan du passer ind i deres arbejdsmiljø. Hvis din arbejdsgiver finder, at du er meget hårdt arbejdende og motiveret, er der en god chance for, at du får tilbudt et langtidsjob.

 1. Udvikl en bredere vifte af faglige kontakter

Ved udløbet af din sæsonarbejdskontrakt har du — selv hvis du ikke får tilbudt et fuldtidsjob — stadig arbejdet sammen med en hel gruppe nye mennesker, der potentielt kan forbinde dig med fremtidige muligheder.

 1. Rejs

En masse sæsonarbejde findes i turistbranchen, hvilket kan give dig mulighed for at rejse og arbejde i udlandet, se nye steder og opleve nye kulturer samtidig med, at du også får en løn.

 1. Ophold dig udendørs

En masse sæsonarbejde finder som følge af sin karakter sted udendørs, da dette er det arbejde, der er mest afhængigt at sæsonerne og vejret. Der er mange fordele ved at opholde dig udendørs, f.eks. kan det styrke dit immunsystem og have en positiv indvirkning på din mentale sundhed.

Vi håber, at disse tips vil inspirere dig til at undersøge dine muligheder for sæsonbeskæftigelse, der passer til dine egne karrieremål.

I samarbejde med Eures, den europæiske portal for jobmobilitet.

 

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

  Emner
  Råd og tipsUngdom
  Sektor
  Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

  Ansvarsfraskrivelse

  Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.